mynewspapers.net

Hur man hjälper gymnasieelever kämpar med läsförståelse

Hur man hjälper gymnasieelever kämpar med läsförståelse


Läsförståelse är en viktig del av den engelska läroplanen för gymnasiet. Det är också ett av de områden där gymnasieelever är mest sannolikt att kämpa. Om läsning för klass eller förbereda för college inträdesprov som SAT, har de flesta gymnasieelever utrymme för att förbättra deras förmåga att läsa och förstå texten. Prova följande strategier för att hjälpa en high school student utveckla starkare läsfärdighet i läsförståelse.

Instruktioner

• Välj relevant marknadspraxis behandlingen material. Till exempel om studenter studerar amerikansk historia, välja en passage från ett arbete som Howard Zinns "En People's History of USA" en vetenskaplig text skriven på gymnasiet förståelse nivå. Försök att välja en passage med innehåll som eleverna hittar övertygande.

• Tilldela studenter förväg läsa övningar innan du avslöjar texten i passagen. Till exempel förklara bara att passagen i fråga kommer att avse indianska omlokalisering i västra USA och sedan utmana eleverna att gratis-skriva i fem minuter om vad de redan vet om detta ämne. Övningar som denna prime studenter att läsa mer noggrant genom att investera dem i ämnet av texten. (Hitta en lista med liknande övningar på webbplatsen för alla om ungdomars kompetens organisationen.)

• Ge eleverna anteckningar strategier att använda medan du läser passagen. Populära anteckningar strategier inkluderar belyser, dubbel bokföring journalföring, punkt sammanfattning och marginell kommentar. Strategier som dessa uppmuntra eleverna att samarbeta med texten aktiva läsare.

• Koppla studenter en efter behandlingen övning. Exempelvis hänvisa eleverna till ämnesspecifika gratis-skriva de avslutat innan du läser passagen. Utmana dem att använda de anteckningar som de tog när du läser passagen att expandera sin första kunskap i ämnet. Efter reading övningar uppmuntra elever att förstå läsförståelse som en cirkulär process som involverar både läsning och reflektion i stället för en linjär, Läs-det-och-glöm-det aktivitet.

• Se över passagen genom en förståelse quiz. Ställa frågor att testa mer än memorering färdigheter (dvs: vad Howard Zinn skriver om i punkt 2?). I stället ställa frågor som uppmuntrar eleverna att tänka kritiskt om struktur och argument av passagen (dvs: när Howard Zinn hänvisar till---i denna passage, hänvisningen ingår troligen att stödja vilka grundsats i den tidens allmänna argument?)