mynewspapers.net

Hur man hjälper en åtta år gammal som har massor av ilska

Hur man hjälper en åtta år gammal som har massor av ilska


8-åriga barn fortfarande lära sig att uttrycka sina känslor och känslor på ett positivt sätt. Samtidigt upplever ilska är en normal företeelse, kan barn i detta skede av utveckling som blivit alltför ilsken eller rasande behöver ytterligare hjälp och vägledning. Om barnet är våldsam, skriker på kamrater eller auktoriteter, har problem i skolan eller annars beter sig olämpligt, är ilska strategier nödvändiga på hur den 8-åriga hantera dessa känslor.

Instruktioner

• Kontrollera din ilska. När man arbetar med ett barn som har ilska frågor, är en normal reaktion att bli arg själv. Dock förstärker detta beteendet. I stället modell hur man kan vara lugn, även när närmade sig med omständigheter som gör att människor känner sig galna. Barn lär sig genom de exempel som anges av vuxna.

• Kommunicera med barnet på hans nivå. Åtta-åringar fortfarande lär sig att uttrycka sig och kan ha problem att förklara sina känslor i ord. Ställa öppna frågor (frågor som inte kan besvaras av bara "ja" eller "nej") och låt barnet vet att du vill hjälpa en ickedömande sätt. Diskussioner om ilska problem bör inte ske när barnet har en arg utbrott eftersom detta kan förstärka beteendet om barnet söker uppmärksamhet.

• Hjälp den 8-årige identifiera varningssignalerna som signalerar ett känslomässigt sammanbrott. När barnet lär sig att erkänna att en arg känsla närmar sig, kommer hon att mer kunna hantera hur hon väljer att närma sig ilskan. Alla har olika varningssignaler, så att upptäcka hur ett barn känns innan ett utbrott inträffar är viktigt.

• Hitta positiva sätt att handskas med ilska. Räkna till 10 är en metod som är lätt för en 8-åring att komma ihåg. Instruera barnet räkna till 10 framställer ilskan lämnar sin kropp. Ta 10 djupa andetag fungerar på ett liknande sätt. Ett annat alternativ är att uppmuntra barnet att säga en fras när han blir arg, som "Är detta värt att få i trubbel?" eller "Det är OK att göra misstag."

• Rollspel för att förbereda barnet för situationer där hon är sannolikt att känna sig arg. Till exempel spela rollen av en skolkamrat som besegrar barnet på ett spel eller sport. Detta ger barnet en möjlighet att öva lämpliga svar på dessa typer av situationer.

• Upprätta en belöning och konsekvens. När den 8-årige uppvisar en lämplig reaktion på vrede, belöning beteende med beröm. Svara på arga reaktioner av begränsar TV eller video spel tid, att placera barnet i tid eller att ge extra sysslor.