mynewspapers.net

Hur man hjälper en arg 5-årig flickaVrede är ofta ett symptom på sorg, stress, frustration eller rädsla. När ditt barn är arg, hon försöker berätta att något är fel i hennes värld. Ett begränsat ordförråd kan lamslå ditt barns förmåga att prata om sin ilska på ett produktivt sätt. Genom att lära ditt barn älskar vissa färdigheter att klara, visar och kommunicerar med henne om hennes ilska, du hjälpa henne lära sig att vara lugn och kontrollera sina känslor

Instruktioner

• Behålla lugnet; Låt inte hennes ilska upprörd du. Vara ett exempel på tålamod och lugn när du är arg.

• Kommunicera med din dotter. Om en stor förändring har hänt i hennes liv nyligen, som en åtgärd eller ett nyfött syskon, kan hon känna sig frustrerad eller upprörd att hennes liv är annorlunda nu. Prata med henne om hur hon känns och uppmuntra pågående öppen kommunikation.

• Ta reda på vad som utlöser hennes angry utbrott och diffusa problem innan de börjar när det är möjligt. Om hon blir arg när brodern tar hennes leksaker, hålla honom borta från hennes sovrum. Om att tvingas sluta spela så hon kan ta ett bad gör henne rasande, ge hennes 10-, 5- och 1 minut varningar.

• Ignorera olämpligt beteende, som kastade sig på sin säng eller sparkar och skriker, om möjligt. Hon måste släppa sin ilska och bör tillåtas att göra det så länge det finns ingen fara.

• Ställ in gränser. Informera ditt barn av regler, såsom ingen slår, sparkar eller smällande dörrar. Låta henne veta att hon kommer att ha en timeout om hon bryter mot dessa regler.

• Anslut med ditt barn känslomässigt och fysiskt. Få på hennes nivå, ge henne en kram och tala med henne kärleksfullt.

• Förklara att du förstår att hon är arg. Ibland behöver barn andra att förstå hur de känner. Använd ord som, "Jag vet du är upprörd och jag beklagar att du känner mig så frustrerad. Låt oss se om vi kan fixa det tillsammans."

• Ta bort ditt barn från situationen omedelbart om hennes uppträdande är destruktiv eller sätter sig själv eller någon annan i fara. Sparkar, bita, slå och kasta saker man en 5 minuters timeout. Förklara för barnet varför hon måste ha en timeout, placera henne på hennes säng eller en annan avskild plats i huset och promenad bort. Fortsätta att lägga tillbaka henne i timeout om hon får och vila i 5 minuter. När tiden är slut, påminna henne varför hon behövde vara ensam, be henne om ursäkt och låta henne att spela igen.

• Uppmuntra ditt barn att använda ord i stället för våld när hon är arg. Säg, "det är bra att känna sig arg, men det är inte lämpligt att träffa andra människor. Kan du berätta varför du är arg?"

• Fråga ditt barn hur hon skulle känna om någon hit, bet och sparkade henne. Förklara att hon kan skada andra människor på grund av sin ilska.