mynewspapers.net

Hur man hjälper att stiga ned testiklarna i valparIbland kan uppgå en valp till 8 veckors ålder utan att ha båda testiklarna ner i pungen. Detta tillstånd kallas kryptorkism eller behöll testiklar. Kryptorkism är en genetisk sjukdom som överförs från far till son i hundar och valpar med balanserade testiklarna bör vara kastrerad för att eliminera drag. Det är viktigt att detta tillstånd skall vara behandlade att förhindra utvecklingen av testikelcancer och kastrering är det bästa valet för ditt husdjur.

Instruktioner

• Be din veterinär eller en hund uppfödaren vid vilken ålder testiklarna bör ha härstammade. Tiden för testikelnedvandring varierar mellan olika raser. Om testiklarna inte har härstammade av 8 veckors ålder, valpen kan få preliminärt diagnosen kryptorkism, men det kan inte slutgiltigt diagnostiseras förrän djuret nått puberteten.

• Ta valpen till en legitimerad veterinär att verifiera att testikeln inte har härstammar. Det framgår inte alltid visuellt när testiklarna har härstammade, och palpitating pungen för att hitta dem krävs övning.

• Väga dina alternativ. Det rekommenderas inte att kryptorchida djur betäckas, eftersom villkoret är ärftlig, och så det bästa alternativet kan vara att ha djuret neutered, varvid veterinären tar bort båda testiklarna. Alternativt, om du är fast beslutna att föda upp djur, kan du ordna att ha veterinären kirurgiskt ner testikeln. Hormonbehandling används också ibland, men det finns få vetenskapliga bevis att denna behandling är effektiv. Både operation och hormonbehandling anses i hög grad ineffektivt som oetiskt av veterinärer, uppfödare och duschar.