mynewspapers.net

Hur man hjälp tonåringar får ett sommarjobbNär tonåringar är redo för sitt första sommarjobb behöver de stöd från föräldrar att göra detta möjligt. Tanken på att ha extra jingel för utgifterna är spännande, men ber om en ansökan, fylla i det och går för intervjun är skrämmande. Det är naturligt för tonåringar att känna skakiga och nervösa i början faser av en arbetssökande. Det är där vänliga vägledning från föräldrarna kan bygga färdigheter och självförtroende. Här är fem steg att få sommaren jobbsökandet ett vinnande start.

Instruktioner

• Tala om fördelarna. Det finns en myriad av fördelar som kommer med att ha ett sommarjobb, från extra pengar som gör att mer självständighet till extra arbete färdigheter som exponerar tonåringen till nya karriärmöjligheter. Tala om alla fördelarna med ett sommarjobb, men gå inte över styrelse. Som ni vet, är tonåringar känsliga och som kan stå emot om de känner du krystar.

• Tänk stort. Ibland kan vi ställa in begränsningar för våra tonåringar genom att säga, "Det inte är möjligt," när det skulle vara mer uppmuntrande att säga, "kanske det är möjligt." Om du alltid säger dina tonåringar, "Du inte kan göra det," de kommer att känna besegrade innan de börjar, och förlora deras motivation. Det är klokare att säga, "Jag tror att du kunde," eller "Kanske du kan" eller "Kolla."

• Brainstorm alla möjligheter. Kanske vet din 16-åriga drömmar med att arbeta på en auto återförsäljare körning de snygga bilarna från parti till parti, men du att de bara anställa 18-åringar. Tja, inte avskräcka honom genom att säga, "De kommer inte att anställa dig." Istället säger, "Det är en stor möjlighet." Erbjuder att köra honom till återförsäljaravtalet att plocka upp ett program. I början stadier av en arbetssökande är det inte om landningen första jobb, utan snarare om att få färdigheter i ansökningsprocessen. När tonåringar har bemästrat konsten att tillämpa och intervjua, de kommer så småningom skaffa knep och hyras.

• Erbjuda bistånd. Söker du jobb är nedslående. Tonåringar ofta känner låt ner när de inte få hyras omgående. De känner deflateras om de inte landar ett perfekt jobb med perfekt betala. Det finns en hel del avslag i en Jobbsökning och lära sig att hantera avvisande är del av processen. Det är där din hjälp kan göra skillnaden mellan att ge upp eller att hålla i den. Koppla ditt barn upp med alla anslutningar du kan ha. Håll dina ord uppmuntrande.

• Släpp tips. Tonåringar kanske tror de vet allt om att hitta ett jobb, men vi vet att de kan använda några tips. Det är därför du behöver för att bli expert på att dölja dina förslag. Till exempel en pappa förklarade betydelsen av referens brev och sjönk sedan tips om varvid den hänvisning till ansökan. Hans 17-åriga tog tipset och bifogas ansökan ett referens brev från sin lärare. Det var nog extra ansträngningar att säkra hennes första sommarjobb. En mamma hjälpte hennes son göra ett CV även om han aldrig hade haft en betalande jobb. Arbetsgivaren i kameran butiken var så imponerad av CV som han hyrt honom över de andra kandidater som bara fyllt i ansökan.

• Lägg till en skvätt Fun. Söka jobb är stressigt, och som förälder kan du sätta det hela i perspektiv genom att göra processen roligt. I stället för att gräla erkänna "Få jobb," de ansträngningar, "Jag uppskattar att du funderar på att skaffa ett jobb" eller "Jag ser den insats du gör." En mamma vände säkra jobbansökningar till en tipspromenad med belöningar. Hennes dotter och vänner var instrueras att ta hem en ansökan från 10 olika företag. Varje ansökan kommit hem var värt ett pris, varje fyllt i värt ett annat pris och varje vände i mottagna en bonus. Den första flickan att hyras vann blå band och läppstift. Mamma använde kreativa tekniker för att göra det jobb Sök roligt och kastade i belöningar att motivera.