mynewspapers.net

Hur man hittar vad batteri bil behov

Hur man hittar vad batteri bil behov


Ett nytt bilbatteri kan bli kostsamt, även när köpt i en rabatt batteri utlopp. Placera större delen av din tid och uppmärksamhet på de viktigaste egenskaperna hos ett nytt batteri så att du ska vara säker på att få en som fungerar bäst för din specifika bil. Välja en kvalitet bilbatteri hjälper till att hindra din blir strandsatta en kall natt i vinter, och det hjälper till att hålla din bil och bilens elektriska komponenter på sin topp. Att veta hur att hitta rätt batteri till din bil kan också hamna sparar du pengar på lång sikt.

Instruktioner

• Välj rätt "gruppstorlek" batteriet bilens tillverkare rekommenderar, vanligtvis finns i bilens handbok. Gruppens storlek bestäms av utvändiga dimensioner av ett batteri plus terminal placering. Mindre bilar, som den nyare Toyotas och kebbe, till exempel använda ett batteri grupp storlek 35. De flesta stora Ford och Mercury bilar ta ett batteri av storlek 65. Butiker som säljer batterier har hänvisning guider notering gruppstorleken batteri för din specifika bil om du inte har tillgång till ägarhandboken eller om du inte hittar numret grupp i manualen. Om du köper ett batteri av fel storlek, kanske det inte passar ordentligt i bilen.

• Välj ett batteri inom rätt gruppstorlek enligt cold cranking ampere, även kallad "CCA." CCA mäter hur mycket saft batteriet kan uppbåda för att starta bilen i kallt väder. CCAs avslöja hur mycket ström batteriet kan leverera till startmotorn vid-17.8 grader Celsius. När du väljer ett nytt batteri, Välj en med en CCA betyg lite ovanför CCA kraven för din bil, särskilt om du bor i ett kallt klimat. Du behöver inte en särskilt hög CCA om du bor i ett varmt klimat. Undvika batterier som informerar bara för startar ampere eller "CA" betyg och varma startar ampere eller "HCA" betyg. Testning för HCA och CA behandlingen kräver högre temperaturer, så de resulterande siffrorna verkar högre, vilket kan lura dig att köpa dessa mindre kraftfulla batterier.

• Hitta reservkapacitet eller "RC" till batteriet innan du köper en. RC visar hur lång tid din bil kan köras på bara batteriet ensam om din generatorn slutar fungera. Du den längsta kapaciteten för ditt batteri att undvika att bli strandsatt någonstans. Hitta information om RC i batteriets broschyr eller annan litteratur, eftersom denna information inte kommer på skivbolaget batteri. Du kan behöva be den store-representanten om hjälp att hitta den RC informationen.

• Köpa bara nya batterier för din bil. Du vill köpa ett bilbatteri tillverkas mindre än sex månader tidigare. Batterierna sitter på hyllan för länge förlorar en del av sin laddning. Leta upp datumkod för ditt batteri på etiketten eller på hylsan. De två första tecknen i datum-koden avslöjar den mest relevanta informationen. Till exempel bokstäver i alfabetet representerar månaden och siffran representerar året. Så "A" representerar januari och "9" år 2009. Tillverkaren lämnar ut bokstaven "I" för att undvika att konsumenterna misstog det för nummer ett. Bokstaven "K" representerar oktober, så "K0" representerar oktober 2010 för batteri datum.

• Leta upp koden fri ersättning för batteriet innan du köper en. Hittar du en rad för den totala garantin, och ett annat nummer för den fri ersättning, som kan vara allt från tre månader till tre år. Ta reda på om ditt batteri har en rikstäckande garanti, och se om du får en kredit för ett nytt batteri om din fri ersättning period löper ut.