mynewspapers.net

Hur man hittar tryckpunkter att bota huvudvärk

Hur man hittar tryckpunkter att bota huvudvärk


Fick en huvudvärk? Innan du når för några aspirin, prova att arbeta med tryckpunkter. Tryckpunkter är klasar av nerver ligger på vissa punkter i kroppen, såsom tempel. Tryckpunkter hjälper till att reglera blodcirkulationen i hela kroppen. När stimuleras, hjälper dessa områden slappna av snäva, stressade muskler och öka cirkulationen. Eftersom de vanligaste huvudvärk orsakas av spänning--kan spända muskler i ansikte och hals området--arbetar med tryckpunkter mildra eller helt bota huvudvärk.

Instruktioner

• Hitta och massera tinningarna. Tinningarna ligger på sidorna av huvudet, på ögonbrynet nivå. Touch i slutet av varje av dina ögonbryn med tummarna för att hitta dem, och sedan flytta tummarna om 1/2 tum mot baksidan av ditt huvud. Stanna där och tryck försiktigt. Med tummarna, massage både tempel samtidigt, med små, moturs rörelser. Rörelserna bör vara ljus. Massage tempel i en minut medan du tar djupa andetag.

• Två tryckpunkter finns på insidan ändarna av ögonbrynen, precis ovanför bron i näsan. Bara tryck inte in i dessa områden kan orsaka att en överväldigande känsla. Med hjälp av fingrarna index, försiktigt massera dessa områden i 30 sekunder.

• Placera tummarna på sidorna av ryggraden på baksidan av din hals där halsen möter basen av skallen. Luta huvudet tillbaka försiktigt och tryck uppåt i halsen i två minuter. Ta djupa andetag. Om detta är obekväm, sitta i en stol och böja, propping armbågarna på ett bord eller skrivbord. Tryck tummarna i basen av skallen på sidorna av ryggraden och luta huvudet tillbaka. Din hals området är fyllt med klasar av nerver och muskler. Det är där din kropp möter din hjärna. Stora elektriska impulser resa genom ryggraden, vilket gör det en information highway. Att hålla din hals muskler avslappnade kommer du ha stor nytta, om du har huvudvärk eller inte.

• I bandet mellan tummen och pekfingret är en tryckpunkt som är väl känt att bota huvudvärk. Poängen ligger nära benet i området, inte i centrum av bandet. Använd tummen och pekfingret för att pressa punkten på din motsatt hand. Om du gör det ordentligt, kommer du att känna nerven under huden och press som du pressa. Pressa punkten för en minut på varje hand. Var noga med att ta djupa andetag medan behandla dig själv.

• Använd fötterna. Enligt konsten att zonterapi, är punkter på fötterna anslutna till kroppens organ. Genom att stimulera vissa punkter på fötterna, kan du lindra huvudvärk. I utrymmet mellan stortån och andra tån är en tryckpunkt. Använd tummen för att sätta press på toppen av denna plats. Gnugga området i en minut.