mynewspapers.net

Hur man hittar Ontario svamp

Hur man hittar Ontario svamp


Vild svamp finns i en mängd olika ekosystem i hela Ontario's wilderness. Finns i skog, gräsmarker och sumpmarker dessa svampar växa i döda och levande träd, mark och animalisk avföring. Om cirka 90 procent av svampen kan vara under jorden, erkänns de av deras utsatta stjälkar och mössor. Gör att förekomsten av vissa giftiga sorter är det viktigt att erkänna de olika typerna av svamp när du försöker skörda dem.

Instruktioner

• Sök skogsmarken för ätlig svamp. Den svarta morel, en populär ätlig svamp hittade i Ontario, är ofta dolda under lågt liggande buskar eller områden med döda ormbunkar från mars till maj. Fruiting organ av denna typ av svamp kan växa upp till 20 centimeter. Mössor har många åsar i färger från brun till brun-svart och är kopplade till stjälkar som är off-white i färg. Bär din Trädgårdshandskar och använda din pocket kniv att ta bort svampen och lagra dem i din plastbehållare.

• Undersök skogsmarken i södra Ontario hårt trä skogar att hitta gula morel svamp. Denna ätliga typ finns i jordar från mars till maj och, som den svarta morel, trivs i det näringsämne rika miljö lämnade efter skogsbränder. Nå upp till 15 centimeter lång, är locket på den gula morel blekbrun gul färg. Kroppen är kopplad till en vit stjälk som vanligtvis är runt 2-5 centimeter i längd.

• Kontrollera rötterna av de flesta sorter av lövträ träd att hitta ätbara honung champinjonen. Denna parasitiska svamp som växer i kluster feeds från rötterna av levande träd. Den här typen visas från sommar till faller särskilt efter ett kraftigt regn. Locken tenderar att vara konvex eller platt i utseende och en honung till beige färg. Den gemensamma jordbrukspolitiken är kopplad till en stam 5 till 20 centimeter i längd.

• Kontrollera svamp du hitta inte är giftiga. Ontario har tusentals arter av svampar som växer vilt. Alltid har en visuell referensguide på sidan och förstår de anatomiska funktionerna, doft och smak av de ätbara. Släktet Amanita, till exempel innehåller mycket giftiga varianter, såsom jack-o-lantern champinjonen. Arter inom släktet har oftast en kopp, eller volva, som ligger vid basen av stjälken. Dessa giftiga sorter måste också en ring, eller annulus. Denna tunna vävnaden ansluter den gemensamma jordbrukspolitiken till stammen under dess tidiga stadier av utveckling men så småningom lossnar och hänger under den gemensamma jordbrukspolitiken.