mynewspapers.net

Hur man hittar någons namn som ogiftDet är inte alltid lätt att hitta någons namn som ogift, men att en släktforskare, göra så kan avslöja information om nya familjen trädgrenar och efternamn. Det finns ett antal poster som listas ibland en kvinnas flicknamn, samt ett antal platser att söka efter dessa poster.

Instruktioner

• Innan du försöker en sökning efter någons flicknamn, Läs mer om de olika poster som innehåller denna information. Till exempel äktenskap records notering kvinnans flicknamn vigselbevis, äktenskapslicens, äktenskap meddelanden och äktenskapet obligationer. Andra användbara poster avser kyrkogårdar, folkräkning, mark, kyrkan, tidningen, död, Bibeln, testamenten och militärtjänst.

• Internet är full av släktforskningsinformation. Ancestry.com är alltid ett bra ställe att börja, eftersom den stora mängden information i deras databas innehåller folkräkningsarkiv, dödsannonser, äktenskap records, död poster och annat. Ancestry.com kräver en prenumeration för att få tillgång till de flesta av sina databaser, men de erbjuder också en 14-dagars gratis rättegång som kan avbrytas under försöksperioden. Om du inte vill prenumerera på Ancestry.com, kan du prova att söka efter poster på gratis databas webbplatser som Rootsweb.com. Dessa gratis webbplatser kommer att vara till stor hjälp om någon annan har forskat och publicerat maiden namnet på den person du söker.

• Om möjligt planera ett besök till staden där du söker efter kvinnan bodde. Staden kontorist kontor har ett arkiv med många av de poster som anges ovan. Biblioteket ska ha Arkiv av gamla tidningar som också kan innehålla information om personens namn som ogift.

• Om det inte är möjligt att besöka staden själv, besöka Arkiv utrikesdepartementets hemsida för information om hur du skaffar en post via post. Dessa webbplatser har ofta en utskrivbar program som forskare kan fylla i och e-tillbaka till avdelningen tillsammans med en avgift. Arkiv institutionen utför en sökning för den begärda posten och, om hittas, kommer mail en kopia till dig.