mynewspapers.net

Hur man hittar guld malm i Crystal kvarts

Hur man hittar guld malm i Crystal kvarts


Guld malm bildar ofta i hydrotermala vener relaterade till bergbyggnad och längs fel zoner. Kvarts bildar vanligen i huvuddelen av venen med mindre mängder av guld, kalcit och sulfider såsom pyrit. Berggrunden längs strömmen eller floden jagar som innehåller kvarts venerna bär iväg genom vind- och erosion lämnar venen utsatt. Kvartarna sig urholkar också så att den "placer" guld och andra tunga mineraler att tvätta nedströms och insättning i floder och vattendrag. Eftersom guld är tung, sätter det ut i sediment i lugn böjar av floden.

Instruktioner

• Undersöka floden böjar av guld. Använda en sil för att tvätta sedimentet från den långsammaste delen av floden, inre av dykarsjuka. Guld är mycket tät och faller ur fjädring där floden hastigheten saktar.

• Se över geologiska kartan av berggrunden kvarts vener. Källan av guld blir uppströms från platsen i floden där du hittar guld. Promenad genom området att hitta hällar av kvartarna.

• Samla in prover av kvarts ven på flera platser i den yttring med rock hammare. Bryta kvarts prover öppna och undersöka mineral av guld malm. Du kan behöva använda en hand förstoringsglas eftersom guldfyndigheterna är ofta små.

• Utföra Mineralidentifiering tester på misstänkta guld att identifiera mineral. Vissa mineraler, såsom pyrit, liknar guld och även form i kvarts ådror. Guld är mycket mjuk och du kan skrapa med en koppar slant eller en fickkniv. Gnugga guld på en vit strimma platta och observera färgen. Guld lämnar en glänsande, gul-färgad strimma. Pyrit eller "Fool's Gold," är mycket svårare och lämnar en grönaktig-svart färgad strimma. Pyrit visas inte en skråma från en penny eller kniv. Guld är också mycket tät och tung medan pyrit flingor och lättare mycket.