mynewspapers.net

Hur man hittar gratis till billiga rullstolar

Hur man hittar gratis till billiga rullstolar


Billiga eller gratis rullstolar kan hittas enkelt om du känner till rätt ställen för att leta. Det finns många personer som använder deras rullstol tillfälligt efter en sjukdom eller operation och är villiga att donera eller sälja det efter de återvinns. Det finns också gott om organisationer som donerar rullstolar till de behövande.

Instruktioner

• Besök din lokala sjukhus eller flygplats där det finns gamla rullstolar. Fråga om de är villiga att ge bort en för gratis eller en liten avgift. Ring kund information linjen eller personalavdelningen för mer detaljerad information.

• Hitta organisationer som liv nät (lifenets.org/wheelchair/), som donerar rullstolar gratis till dem som behöver. Livet Net är baserad i Indiana, men serverar hela landet med en online databas för att matcha givare med mottagare som bor i närheten. Frakt- och hanteringskostnader är ibland nödvändigt, om det finns ingen givare som lever i närheten till de behövande.

• Bläddra webbplatser som Craigslist eller eBay, där du kan hitta används rullstolar för ett billigare pris. När du är på Craigslist se till att hitta din stad (eller den närmast dig) så att du enkelt kan plocka upp och inte kommer att få betala en stor fraktavgift. Detsamma gäller för eBay, där du kan visa säljarens plats.

• Titta i en sparsamhet butik där det finns en stor möjlighet att hitta en begagnad rullstol från en ägare som bara behövde det tillfälligt. Fördelen med en sparsamhet butik är att du faktiskt kan prova rullstolen och se om det passar dina behov.

• Köpa direkt från rullstol tillverkar. Gå till infinitec.org/live/wheelchair/wcmanufact.htm för några av de största rullstol företag. Eftersom du arbetar direkt med tillverkaren, får du produkten till ett rabatterat pris.