mynewspapers.net

Hur man hittar gratis företagsinformationVill du veta om ett aktiebolag är registrerat i Storbritannien? Behovet av att kontrollera om en person har förbjudits från att vara en företagsledare? Mer än 2 miljoner aktiebolag är registrerade i landet, och mer än 300 000 nya företag ingår varje år. Gratis information om brittiska företag, statlig myndighet företagen House är stället att gå. Alla aktiebolag i England, Wales, Nordirland och Skottland måste registrera dig här. Informationen uppdateras regelbundet, och det kostar inget att få tillgång till grundläggande uppgifter.

Instruktioner

• Besök www.companieshouse.gov.uk. Klicka på ikonen "Sök företagsinformation," som visas till höger på sidan.

• Ange namnet på det företag du vill söka efter. Du kan söka under pågående eller nyligen upplösta namnen, upplöst namn, tidigare namn eller föreslagna företagsnamnen.

• Klicka på numret för företaget, som kommer att visas i den vänstra kolumnen bredvid företagsnamnet på resultatsidan. Detta sedan öppnar en annan sida som tillhandahåller gratis grundläggande information, inklusive företagets adress. dess status, dvs om den är aktiv, i likvidation eller upplöst; typ av företag det är; typ av verksamhet det är involverade i, och datumet de sista kontona lämnades in och när de är nästa tack vare lämnas. Det kommer också förteckning över eventuella tidigare namn bolaget handlas och när namnet ändrades.

• Sök diskvalificerade direktörer registret. För att hitta detta gratis verktyg, klicka på "Tjänster" på vänster sida av företag hus hemsida. Klicka på ikonen "Diskvalificeras direktörer registrera". Ange en persons namn eller del av ett namn i sökfältet. En alfabetisk lista över alla människor för närvarande diskvalificerade från att hålla styrelseuppdrag företag visas. Du kan sedan klicka på en persons namn att ta reda på hans adress och hur länge han har varit diskvalificerad för.

• Samtal företag hus på + 44 (0) 303 1234 500, eller [email protected] med ytterligare frågor eller funderingar. Personal kommer att kunna ge dig råd om det finns ytterligare information som du får gratis tillgång till.