mynewspapers.net

Hur man hittar ett registreringsnummer

Hur man hittar ett registreringsnummer


Programvaruföretag använda registreringsnummer för att identifiera kunder som har lagligt köpt programvaran, och begränsa åtkomst från användare som inte har betalat för programvaran. Varje utvecklare hanterar sin egen registrering nummersystem, men normalt registreringsnummer finns inuti mjukvaran program sig själv. Det finns också vissa gemensamma platser där registreringsnummer lagras i Windows-registret.

Instruktioner

• Kör programmet och klicka på "Hjälp" från huvudverktygsfältet överst på skärmen. Klicka på avsnittet "Om" för att visa ytterligare information om programmet. Registreringsnummer ska anges här.

• Sök i Windows-registret för programvara poster som innehåller registreringsnummer. Klicka på "Start"-menyn och välj "Kör". Skriv "Regedit" och klicka "OK" för att köra Registereditorn. Tryck på "Ctrl" och "F" samtidigt på tangentbordet för att göra en sökning och skriv sedan namnet på programmet. Titta igenom avsnittet "Data" för en lång rad av bokstäver och siffror. Detta bör registreringsnummer.

• Kontakta programvaruföretaget direkt. Besök företagets hemsida och leta efter en "Support" eller "Kontakt" sida. Ring eller maila företaget och fråga om att hämta en förlorad registreringsnummer för sin programvara.