mynewspapers.net

Hur man hittar ett oljeläckage på en bil

Hur man hittar ett oljeläckage på en bil


Någonsin märker en pöl av olja under bilen och undrar hur man lista ut var det kommer ifrån, och vad du kan göra för att stoppa det? Du kan bestämma var läckan med ursprung så kan du ta steg för att fixa det.

Instruktioner

• Avfetta motorblocket--arbete runt ventilen omslagen, under motorn och runt oljetråget till en avskalad vy för att fastställa källan till läckan. Det är svårt att hitta den när det finns olja överallt.

• Köra bilen eller köra motorn så oljeläckage kommer att starta igen och visa sig själv. Om du arbetar med en mycket liten läcka, det kanske inte visas direkt och kan även ta ett par dagar innan du märker den. Om bilen är parkerad i garaget, Lägg ut brunt papper eller kartong under natten under motorn området och oljetråget så att läckor kommer att framgå på papperet.

• Kontrollera under bilen för att där oljefilter lägger till motorblocket. Kontrollera filter för täthet. Om den är lös, ytterligare dra åt. I vissa fall kommer detta stoppar en läcka, även om du kan behöva ändra packningen om den är sliten och är inte att skapa en ordentlig tätning.

• Kontrollera runt i sömmarna av oljetråget, där det bultar i botten av motorn. Om du hittar läcker här, du kan kunna komma undan med åtdragning pan bultarna ytterligare enligt korrekt vridmoment inställningar för din bil, eller du kan behöva ta bort pannan och ersätta packningen. I andra fall, pan packningen kan vara bra, men en tätning--till exempel framtill på pannan--kan vara problemet. Vanligtvis när du ersätter pan packningen, säljs försegla höger längs med den. Båda bör ersättas på samma gång.

• Kontrollera avlopp bulten på oljetråget. Det kanske bara är lite lös och viss skärpning kan vara en quick fix. I vissa fall bulten är strippad--i vilket fall du skulle antingen behöva trä pannan för att passa en ny bult eller du kan försöka att få en "fix-it" typ bult som är avsmalnande och särskilt utformade för att gänga sig i pannan.

• Kontrollera oljetrycket skickar enheten. Dessa enheter kommer att finnas på olika platser, beroende på märke och år av fordonet. Många gånger, de kommer att läcka. Enheten kommer att knytas till motorblocket med en passande. Du kan behöva få en reparationshandbok specifika för din bil att hitta din. Ibland är montering lös; andra gånger, kan enheten behöva bytas ut.

• Titta på valve cover packning området. Detta är en populär källa för en läcka. Packningen är mellan ventilkåpan och motorblocket. Packningar kan vara slitna eller knäckt, så att olja läcka igenom. Det bästa sättet att kontrollera detta område är att torka ren söm området där packningen sitter och även 2 till 3 inches nedanför området packning på motorblocket. Följa upp efter att ha kört bilen för att se om området är fortfarande rena och torra. Om du hittar en läcka det, kan du kunna åter dra åt hold-down bultarna för täcker med en momentnyckel enligt korrekt vridmoment för din specifika bil. Om detta inte stoppa läckan, kan du behöva ta bort täcket och byta packningar.

• Kontrollera området topplockspackning. Detta är där motorn cheferna sitter på blocket. Om du hittar en läcka här, finns det en chans att du upplever bara vad som kallas "blow tillbaka" på grund av en dålig pcv eller vriden pcv slang, som orsakar tillbaka upp trycket. Reparation av slangen eller ersättande av pcv kan lösa problemet. I andra fall, kan nya huvudet packningar behövas, som är ett större jobb.