mynewspapers.net

Hur man hittar ett avstånd fågelvägen

Hur man hittar ett avstånd fågelvägen


"Avståndet fågelvägen" är ett sätt att beskriva avståndet mellan två platser utan att beakta alla de variabla faktorerna. Som ett exempel innebär reser från Kalifornien till Maine en snarare indirekt rutt runt, över och igenom bergskedjor och så vidare. Köravstånd kan vara ca 3 500 miles, men avståndet "fågelvägen" är cirka 2 800 miles. Varför finns det så stor skillnad? Kråkan flyger i en rak linje, medan drivrutiner måste följa vägarna oavsett hur de vrider och vänder. Kråkan flyger alltid i en rak linje, så berättar en sträcka är mycket lättare med kråkan än bilen.

Instruktioner

• Besöka en webbplats som erbjuder en avstånd miniräknare. Google maps, på maps.google.com, har en enkel metod för att hitta avståndet fågelvägen. På botten av kartan, bredvid avståndet är legend en linjalsymbolen. Klicka på ikonen härskare att öppna upp avstånd kalkylatorn.

• Klicka på enhetens meny. Välj en enhet som du vill Google att rapportera det totala avståndet. Detta avstånd kan ändras även efter linjen dras. Zooma in till startpunkten, eller klicka på kartan i det allmänna området där raden bör inledas. Klicka på kartan igen för att markera slutpunkten. En röd linje visas. Det slutliga resultatet visas på vänster sida av skärmen.

• Klicka på kartan igen för att lägga till fler vägpunkter. Karta linje kan vända i någon riktning så många gånger som nödvändigt. En slutpunkt kan dock aldrig falla på den röda linjen. Med varje rad uppdateras avståndet automatiskt.