mynewspapers.net

Hur man hittar en låttitel när du inte vet konstnärens namn som framförde låten

Hur man hittar en låttitel när du inte vet konstnärens namn som framförde låten


Om du hör en låt och verkligen gillar det men vet inte som utför det, kan du bli frustrerad. Samma sak gäller om du hör en låt som du aldrig vill höra igen. Om du har en smartphone, kan du redan vara inom räckhåll för den kunskap som du söker. Innan identifiering musikprogram, du kunde har skrivit låten lyrics du minns i en sökmotor, men det var ingen hjälp med instrumentala inspelningar. Med identifiering musikprogram, är dina alternativ kraftigt utökade.

Instruktioner

• Söka en ansedd webbplats för smartphone ansökan råd, som cNet eller Wired, så att du hitta information om de mest aktuella musik identifiering program som finns för ditt operativsystem. Två plattformar exempel, från och med November 2010, är Shazam och SoundHound.

• Läs kraven för varje ansökan att identifiera låtar, som de kanske eller kanske inte passar dina behov. Shazam kräver till exempel en inspelning av en låt för att identifiera den, medan SoundHound kan du sjunga eller nynna låten till din telefon för identifiering. När du försöker I.D. en låt som du hör på en klubb eller när du är ute shopping, kanske detta mer ideal.

• Navigera till katalogen app på din smartphone och hämta din valda musik identifiering ansökan. Observera att gratis och betalas versioner av dessa program kan vara tillgängliga, och att gratis versioner är vanligtvis mindre huvudnummer-rik än betalversioner.