mynewspapers.net

Hur man hittar domböckerDomböcker är en ovärderlig och ofta nödvändig resurs. Om du är involverad i en rättslig tvist, behöver bakgrundsinformation om ett företag eller en enskild eller har något annat syfte, att förstå hur man hittar och tillgång domböcker är avgörande. Även om varje domstol upprätthåller ett något annorlunda system för arkiveringssystem, förvaltning och offentlig tillgång, finns det gemensamma aspekter till dessa system.

Instruktioner

• Lista över de poster som du söker. Bestämma ungefärliga datum när posterna gjordes en del av filerna upprätthålls av domstolen. Dokumentation i olika tidsramar underhålls på alternativa sätt i typiska expediten av domstolens office.

• Avgöra vad den domstolens kansli har tillgängliga i vägen för datoriserade och online tillgång till domböcker. Även om du inte hittar det lätt att komma åt faktiska dokument online om du inte är en licensierad advokat, registrerade med speciella justitiesekreterare att erhålla material på detta sätt, bör du åtminstone kunna komma åt en lista över poster i ett särskilt fall. Många domstolar kan online-tillgång till en lista över poster i den här frågan går tillbaka minst 10 år. De flesta har dock inte registrera listor underhålls online går tillbaka mycket mer än 15 år. Det säkraste sättet att avgöra vad en domstol har är att gå till webbplatsen online för tingshuset. Om denna information är tillgänglig online, blir det en länk genom vilken allmänheten kan få tillgång till domstolen registrera information.

• Förstå att online kan du bara komma åt en lista av domböcker och inte få en fullständig bild av själva dokumenten. Du gå till court clerk's office i person att hämta papperskopior av dessa poster när du har identifierat dem online. I vissa jurisdiktioner kan endast advokater igen, få de faktiska handlingarna sig över Internet.

• Dra nytta av privat drivna domstolen patientjournalsystem också. LexisNexis.com är det system som oftast används av jurister. Tjänsten tar ut en avgift för användning.

• Ta din lista till domstolens kansli. Några kontorister har nu automatiserat system med dataterminaler som du gör dina poster förfrågningar. Andra domstolstjänstemän måste du fylla i formulär för poster. Om poster du söker är ganska aktuella, kan du få dem samma dag. Om posterna är äldre, blir det en Väntetid innan du kan ta emot dem, tid som varierar på en mängd faktorer. Därför måste du planera för detta. Du kommer att betala för dubbla kostnader. Om mer än minimal personal tid att få och montering poster, kommer du att debiteras för som också. Det finns kostnader och avgift undantag om du är fattiga.

• Gå till den domstolens kansli direkt om det rättsliga systemet i fråga saknar tillgång online rekord. Många tingshus som saknar tillgång online har tillgång till dator genom offentliga terminaler på den tjänstemännens kontor som tjänar samma funktion.

• Smal ned ärendeidentifieringsnummer information om du arbetar med poster som inte är de senaste. För att kunna hämta äldre poster, du behöver veta namnet på minst en av parterna och den ungefärliga tidsramen där de fall väntande till domstolen.

• Om du har knapphändig information om fallet med intresse, filen en mer generell registrerar begäran, som kan behöva komma i form av en begäran om "Öppna poster". Denna typ av begäran kopplar in en medlem av personalen från kontorist kontor forskning fall filer för dig. Du måste betala för denna tjänst och som sannolikt kommer att behöva lägga åtminstone en partiell betalningen eller handpenningen, om inte hela förväntade avgift, på framsidan.

• Få tillstånd genom att erhålla några slutna poster. Du troligen kommer inte få tillgång till förseglade poster om inte du Visa en tvingande juridiska behov att erhålla dessa handlingar. I vissa fall bör poster inte har förseglats i första hand. Du kanske kan komma åt dessa dokument på visar att de bör vara öppna.

• Överväga bedriver verksamhet för att hitta domböcker för privatpersoner och företag hjälp av en domstol poster tjänst. Måste du betala en serviceavgift.