mynewspapers.net

Hur man hittar Datura Stramonium

Hur man hittar Datura Stramonium


Spikklubba går av gemensamma namn jimsonweed och moonflower eftersom dess blommor öppnas fullt ut bara på natten och endast för en natt. Medlem i deadly nightshade familjen, datura stramonium blad och frön är mycket giftiga för människor och djur. Den växer i naturen i många områden i Förenta staterna i sydväst, Midwest och från New England till Florida. Men det är faktiskt en årlig ört, anses ofta ett ogräs, blomstrande från maj till oktober.

Instruktioner

• Erkänna spikklubba av sin form, färg och storlek. Den växer i stora grupper av förgrenade växter, upp till 5 fot höga med stora gröna blad som liknar de av solros. Studera blommorna så att du vet vad du ska leta efter: en lång, tratt form i ljus violett till lavendel, öppna fullt endast sent på kvällen.

• Följ din näsa. Du kan mycket väl känna lukten denna anläggning innan du ser den. Spikklubba formligen stinker. En rang, stickande lukt.

• Titta i den torra lägenheter runt foten i diken och vid vägkanter någonstans i sydväst. Spikklubba växer bäst i lägre höjder i bergsområdena, upp till ca 7 000 fot.

• Hitta spikklubba växer vilt i överbetad betesmarker, på gårdar och i fält från New England till Florida. Den älskar full solen på ett öppet fält och boskap inte kommer att röra vid det, så det är lätt att upptäcka.

• Kolla in sojabönor områden i södra och centrala delarna av USA. Enligt Cornell University är datura stramonium vanligaste ogräs bland sojabönor.