mynewspapers.net

Hur man hävdar domännamn

Hur man hävdar domännamn


Ett bra domännamn kan vara den avgörande skillnaden i framgång eller misslyckande av en nyligen lanserade webbplats. Domännamnet för en webbplats är den adress som Internet-användare skriver i en webbläsare för att hitta platsen. I bästa fall, kan ett bra domännamn öka webbplatstrafik och aktivt bidra till växer en online-närvaro. Lyckligtvis är det både lätt och billigt att få ett domännamn online.

Instruktioner

• Besluta om ditt perfekt domännamn. Ett domännamn under 15 tecken är att föredra på grund av större minnas. Välj ett domännamn som återspeglar din webbplats. För individer är domännamn som består av ditt för- och efternamn, eller bara ditt förnamn eller efternamn, att föredra, men, beroende på ditt namn, gemensamt kan vara svårare att hävda. Hävda att ett domännamn som är samma som namnet på ditt företag för att ytterligare din marknadsföring och varumärkesbyggande insatser. Ett alternativ är att kräva ett namn som beskriver ditt företag eller din webbplats omedelbart. Till exempel, om namnet på företaget New York låssmed Rosenberg och söner, kan exempelvis det vara mer minnesvärd att namnge din webbplats "newyorklocksmith.com" istället för "rosenbergandsons.com."

• Välj några acceptabla alternativ. Det är möjligt att någon annan redan har krävt din perfekt domännamn, så besluta om några alternativ utifall. Gå med en dot-net, dot-org eller dot-biz variant av namnet. Bli av med några artiklar i titeln. Förkorta alla ord som du kan förkorta. Ändra ordningen på orden i domännamnet om det finns flera ord. Med några små variationer, kan du vara säker på att du ska fixa ett domännamn som är din ideala, om inte mycket nära.

• Kontrollera om din önskade domännamnet är tillgängligt. Besök en domänregistrator som GoDaddy.com, namecheap.com eller Register.com och använda deras domän sökverktyg för att se om du kan hävda det namn du vill. Om det är upptaget, dessa verktyg kommer att informera dig och får även föreslå nära alternativ för dig.

• Hitta ett domännamn som är tillgänglig för att hävda. Sökverktyget på domänregistratorns webbplats, söka efter på domänen du vill tills du hittar en som är tillgänglig.

• Registrera domän namn fordran. Följ den på skärmen Slutför köpet av domännamnet. Välj tidsperiod som du kommer att registrera domänen, vanligtvis i steg om ett år. Slutföra transaktionen med en betalning. Ditt domännamn är nu din att använda och direkt som du tycker passar.