mynewspapers.net

Hur man hanterar en out of control tonårsdotterOm du är mamma till en tonårstjej som är på väg eller redan är utom kontroll- eller om din relation med din dotter är på stenar-här är sex steg du kan vidta för att överbrygga att vidga klyftan mellan er.

Instruktioner

• Skilja mellan hälsosamma och ohälsosamma uppror. Upproret tar sig många former, från ofarliga talar tillbaka till trotsiga agerar av drog-och alkoholmissbruk eller sexuell aktivitet. Som en mamma har du att avgöra vilka handlingar faller under kategorin friska och som passera linjen i osäkra territorium. Prata tillbaka är en ledtråd att din dotter är mitt uppe i sin första teenage upproret. Det signalerar att, medan hon inte ännu artikulera nog att uttrycka sig effektivt, hon kämpar för att hitta sätt att hävda sin självständighet.

• Avslöja rötterna till problemet. Utom kontroll beteende är ett symptom på djupare problem. Överväga hur ni fick till denna punkt. Ta en gissning på orsakerna din dotter utagerande. Genom att identifiera orsakerna till din dotters undesirable beteende, kommer du vara mer benägna att hitta nycklarna till korrigera den. Om du behandlar bara symtomen, underliggande problemet kommer att finnas kvar och kommer att blossa upp igen.

• Fråga dig själv: Vad har jag gjort för att bidra till att klyftan mellan oss? Tycker om när problemet började. Hur gammal var hon och vad som pågår i ditt familjeliv? Jag har rådde hundratals mödrar och döttrar vars relationer var illa skadad och blir värre. Healing för att starta, var det viktigt för mamman att förstå vilken roll hade hon i underblåsa bränderna i trotset. Om du är villig att ta en ärlig titt på dig själv, hittar du några svar.

• Undvik skulden. Vissa människor hävdar att när en dotter är upproriska mamman bär skulden, är detta oftast inte sant. Skyller på dottern för svårigheterna inte åtgärda problemet heller. Det finns många omständigheter som bidrar till predikament.

• Prova allt. Mödrar känner ofta att de har försökt allt. De är övertygade om att ingenting kommer att fungera. Dessa negativa ståndpunkter inte kommer att få dig ur brunsten. Även om du har provat allt du kan tänka dig, det betyder inte att det inte finns en lösning. Ofta är vi så nära våra egna problem att vi inte kan hitta tydliga svar. Men om du är villig att hålla öppet och söka hjälp, svaren kommer. Få utanför åsikter, men var noga med de gäller för din situation. Lyssna på din dotter och din egen intuition och du kan bli förvånad med lösningar kommer du att upptäcka.

• Vara villig att förhandla. Metoden "fixa min dotter" fungerar inte. Både mor och dotter måste vara villiga att förhandla om och finna lösningar som de båda kan leva med. Det finns tillfällen när det finns inget du kan göra för att få din dotter att samarbeta utom vänta tills hon är redo. Om din dotter vägrar envist att arbeta med dig, inse att du inte kan kontrollera sitt beteende, men du kan styra din egen.