mynewspapers.net

Hur man hanterar arga barn ur Christian synvinkel

Hur man hanterar arga barn ur Christian synvinkel


Att handskas med arga barn kan vara frustrerande och upprörande, och som kristen förälder behöver ibland du din tro att hjälpa dig. Barnen blir arg för ett antal skäl, som helt enkelt vill vad de inte har eller försöker testa gränser. Hantera denna ilska och samtidigt hålla din kristen synvinkel och tro kan göras med några engagemang för båda att hjälpa barnet och din religion.

Instruktioner

• Hålla huvudet kallt när ditt barn börjar att ställa ut ilska. Utfodring att ilska med en stark reaktion gör det bara växer i storlek, så medan du kanske kokande på insidan, ge inte barnet en anledning att fortsätta sitt beteende.

• Recitera en bön i ditt huvud om du känner dig att förlora din cool med en arg barn. Detta kan hjälpa dig att lugna din nerver och ge du behövde styrka att fortsätta med den svåra situationen.

• Förklara för barnet att han behöver för att lugna ner och reagerar på fel sätt. Till exempel om ditt barn blir arg på grund av läggdags, säga något som "Son, detta är inte rätt sätt att reagera. Du måste lugna ner." Korrigera det arga beteendet först, då kanske du kan diskutera det senare.

• Disciplin ditt barn om han inte lugna ner först efter att du har bett honom att göra så. Sticka med något lämpligt, till exempel time out för en ilska eller tar bort mobiltelefon privilegier och skicka honom till sitt rum.

• Ge barnet samt dig själv tid att svalna. Ta minst 30 minuter att tänka på situationen och försöka säga några böner till dig själv om situationen. Ibland talar det genom bön kan hjälpa påpeka exakt vad har gått snett och lösningen.

• Barnet på ett lugnt sätt och i öppna en diskussion för att hantera sin ilska. Börja med något i stil med "Jag hoppas du känner dig lite bättre. Varför inte vi försöker och räkna ut vad som gick fel innan?" Öppna diskussion kan hjälpa ditt barn att sänka hans försvar lite och öppna upp till dig att lösa konflikten och förhindra att det i framtiden.

• Föreslå användbara verktyg till ditt barn för att kontrollera sin ilska. Du kanna undervisa honom några korta böner att recitera i tider när han känner hans vrede är uppvärmning, och du kan förklara för honom hur man ska klara genom bön. Förklara för honom framtida steg för att ta för att undvika att upprepa tidigare dåligt beteende, men också lugnt förklara de framtida konsekvenserna om beteendet fortsätter.

• Ställ in en tid hos en kyrklig rådgivare om ilskan kvarstår trots öppen diskussion och disciplinering. En rådgivare från din kyrka kan hjälpa dig att få till de underliggande frågor som kan vara orsak till barnets beteende samtidigt som den fortfarande innehåller din tro i föräldraskap processen.