mynewspapers.net

Hur man handskas med upprorisk ungdom

Hur man handskas med upprorisk ungdom


Att höja tonåringar kan vara en mardröm ibland, mest för att de försöker hitta sin egen identitet. Detta innebär att, bland annat, de har en tendens att göra uppror mot sina föräldrar. Om din tonåring är bryter mot regler och uppror, måste du hjälpa honom att arbeta igenom och göra övergången till vuxenlivet. Det finns olika sätt du kan hantera en rebellisk tonåring.

Instruktioner

• Sätta tydliga gränser med ditt upproriska barn. Om du sätta gränser, har din tonåring ett riktmärke för sitt uppror. Om det finns inga gränser att driva, kommer ditt barn att frestas att trycka så hårt som han kan.

• Vara förenliga med dina gränser. Om ditt barn gör du ge upp, kommer hon att frestas att göra uppror mer. Om du låter henne få bort med mycket och sedan få arg på henne, kommer du bara stöta bort henne.

• Förklara konsekvenserna av olika val för upproriska barn. Undvika att föreläsa och fras saker på ett sådant sätt att han kan förstå, som hjälper honom att förstå de påtagliga effekterna av sina handlingar.

• Förhandla om du behöver. Konsekvens är nyckeln, behöver du inte vara stel. Följa andan i dina regler utan att följa dem till punkt och pricka. Till exempel, om ditt barn är bara en halvtimme tidigare utegångsförbud och ser inte ut som hon har varit få i trubbel, låt den glida. Detta visar att reglerna speglar dina värderingar men att du också är beredda att göra förändringar när situationen kräver det.

• Lyssna till ditt barn när han talar till dig. Genom att vara en god lyssnare, kan du bättre förstå ditt barns situation och skapa en bättre anslutning med honom.