mynewspapers.net

Hur man handskas med retas i skolan

Hur man handskas med retas i skolan


Gå i skolan är inte alltid lätt för barn. Medan de är lärande och ha roligt, kan de också ha att hantera retas. Retas inkluderar fysisk aggression, avvisande och utslagning. Retas och avvisande under denna tid kan leda till problem med ångest och depression, enligt StopBullying.gov. Barn måste lära sig att klara retas för att övervinna dessa hinder och växer upp till väl avrundad vuxna.

Instruktioner

• Tala mobbaren att sluta retas du. Du kan säga, "din förolämpningar inte behöver bry mig. Jag tycker det är patetiskt att du inte kan hitta något bättre att göra med din tid." Aldrig svara med kränkande kommentarer, som gör dig bättre än mobbaren. Helt enkelt svara på förolämpningar snarare än ignorerar dem kan göra mobbare tänka två gånger innan retas du.

• Låt inte mobbarens förolämpningar skada dig. Enligt University of New Hampshire's faktablad om mobbning, kommer att mobbarna reta någon för små brister, såsom höjd eller vikt. De ofta göra detta eftersom de misshandlas i hemmet eller har föräldrar som är mobbare. Inse att du är unik på ditt eget sätt och att mobbaren är mest sannolikt retas du eftersom han är missnöjd med sig själv.

• Tala med en pålitlig vuxen, som din mor eller far. Berätta för henne att du har varit att få retad i skolan och att du må dåligt över det. Hon kan ha haft liknande erfarenheter i skolan och kan ge råd om hur man handskas med retas. Hon kan också kontakta skolan tjänstemän och mobbarens föräldrar för din räkning. Dela ditt problem med någon annan och att veta att andra människor har blivit retad kan hjälpa dig att inte känner sig så ensamma.

• Gå med i en community program. Kontakta din lokala pojkar och flickor Club eller kyrkans ungdomsgrupp. Dessa organisationer hjälpa unga människor att utveckla livskunskap och självkänsla genom roliga aktiviteter. Barn kan också träffa andra barn i deras ålder, och utveckla livslånga vänskap.