mynewspapers.net

Hur man handskas med manipulativa tonåringar

Hur man handskas med manipulativa tonåringar


Föräldraskap tonåringar är inte alltid en lätt uppgift. De argumenterar med sina föräldrar och inte alltid ärlig om där de ska. Vissa tonåringar kan även manipulera sina föräldrar för att få vad de vill. Manipulativa beteenden inkluderar smicker, hot och göra någon dåligt samvete. Eftersom alla relationer som innebär manipulation är avsedda för problem, måste du erkänna och ta itu med din tonåring för din egen känslomässiga hälsa.

Instruktioner

• Låt inte din tonåring att trakassera dig att få hennes sätt. Till exempel, om du inte tillåter henne att gå ut en kväll eftersom hon inte avslutade sina läxor, ge inte om hon fortsätter att fråga dig. Fall inte för smicker heller. Till exempel om du sa din tonåring att du är för upptagen för att ta henne till affären, ge inte om hon försöker komplimang du. Att ge efter för hennes manipulativa beteende kommer att leda henne att tro att hon kan komma undan med sina handlingar.

• Tala med honom i en bestämd röst. James Lehman Empowering föräldrar rekommenderar be din tonåring, "Försöker du mobbar mig?" Bad honom denna fråga låter honom vet att hans beteende är olämpligt och att du inte kommer att sätta med den.

• Be din tonåring att sänka sin röst, om hon säger att hon höjer rösten till dig. Berätta för henne att gå till sitt rum tills hon lugnar ner. När hon sitter i sitt rum för lite, gå in där och ha ett samtal med henne.

• Enas om strategier för att hantera din tonårings manipulativa beteende med din partner. Till exempel om du berätta din tonåring att han inte kan gå på en fredag kväll tills han avslutar sina läxor, blir det värdelös, om din partner berättar samma sak. Om en tonåring inte får sin väg med en förälder, kan han gå till den svagare föräldern att få vad han vill.