mynewspapers.net

Hur man handskas med en deprimerad pojkvän

Hur man handskas med en deprimerad pojkvän


Enligt sinne, 10 procent av människor i Storbritannien lider av depression, och villkoret kan sätta allvarliga påfrestningar på din relation. Behandlar depression hos din pojkvän kan vara särskilt svårt eftersom män har ett rykte om att undvika medicinsk behandling, och kan inte berätta hur han mår direkt. Lära sig hur till identifiera depression och vad du kan göra för att hjälpa hjälper honom börjar må bättre, men det är också viktigt att ta hand om dig själv för att undvika att bli bitter eller deprimerad.

Förstå och identifiera

Identifiera problemet är en av de svåraste aspekterna av att hantera din pojkväns depression. Lär dig allt du kan om depression (se resurser) – inte att erbjuda en professionell behandling eller diagnos, men att få en djupare förståelse av problemet. Många olika faktorer kan orsaka depression, inklusive hormonella och neurotransmittor obalanser, så det inte är alltid relaterat till betydande livssituationer som förlorade jobb. Håll utkik efter tecken på depression som att förlora intresse för hobby, kön och arbete, förändringar i sovande mönster, social isolering, variationer i vikt, konstant värk och smärtor eller andra symtom som ökad användning av alkohol eller droger.

Ta upp frågan

Depression kommer inte att förbättras om du låtsas att den inte finns. Prata med din pojkvän om sin depression kan kännas mycket svårt, men du kan göra det om du väljer dina ord noga. Säg inte saker som "bara knäppa ut av det" eller "vad är fel med dig?" eftersom dessa inte förmedla rätt attityd. Också undvika stereotypa fraser som "titta på den ljusa sidan" eller depression att vara "en state of mind" – om depression var det lätt att lösa, ingen skulle drabbas av det längre än några timmar! Börja med att säga något liknande, "Jag har märkt vissa förändringar i dig nyligen, och jag undrar hur du gör." Om han öppnar upp lite, ställa frågor som "när började du så?" och "Hur kan jag stödja du?" att få en bättre uppfattning om problemet och hur du kan hjälpa.

Uppmuntra behandling

Du kan inte göra allt för att hjälpa din pojkvän må bättre. Du måste hitta balans mellan erbjuder lite extra stöd (depression saps energi, så han kan känna att små uppgifter är faktiskt gigantiska bedrifter) och inte gör för mycket och "möjliggörande" hans tillstånd. Fråga om han har övervägt att få ytterligare hjälp, och uppmuntra honom att få en tid hos en GP. Tryck inte det, men – det finns alltid andra metoder om han inte kommer att gå till professionell vägen.

Vara öppen och ärlig

Inte behandla din pojkvän som om han är gjord av glas. Du är sannolikt att vara sviken eller upprörd någon gång under loppet av sin depression, och du bör inte vara rädd att säga så. Vara inte elak eller onödigt kritiska, men tappning dina känslor är inte det bästa tillvägagångssättet heller. Dina känslor kommer att gro och förvandlas till förbittring om du inte luft dem, och han ska plocka upp på detta och förmodligen börjar må sämre.

Ange dina gränser

Du kan inte göra allt för att hjälpa din pojkvän. Du så att din pojkvän tillstånd om du blir hans surrogatmamma, eftersom det innebär att depression är inte verkligen orsakar ett problem i sitt liv – du plocka upp slappa. Det gör det också mer sannolikt att du kommer känna överarbetad eller stressad. Sätta tydliga gränser på vad du är villig att göra och hålla fast vid dem.

Få stöd

Det kan tyckas dumt att få behandling eller försörja dig, men om din älskade en depression kan extremt påfrestande. Inte lider i tysthet. Om du verkligen inte kan klara, kan du använda kuratorer, telefon baserat stöd linjer eller även online-tjänster för stöd. Vara ärlig, men bara fokus på dina egna känslor – det finns ingen anledning att luften i din pojkväns smutstvätt.