mynewspapers.net

Hur man hälsar japaner

Hur man hälsar japaner


När man anländer i ett främmande land som Japan, är språkbarriären inte det enda som du behöver oroa dig över. Japanska tullen är ganska annorlunda än de västerländska kulturer och skillnaden i en ordentlig hälsning är bara början. Om du möter en japansk affär klient eller en ny bekantskap, börjar att göra ett bra första intryck med din förmåga att hälsa.

Instruktioner

• Hälsar den nya bekantskapen med japanska frasen, "Hajime-mashite," vilket ungefär motsvarar, "Det är trevligt att träffa dig."

• Bestämma djupet av din båge. Bugande kan variera från en liten lutning på huvudet till en full 90-graders böj med huvudet ner till midjan. Om den person du hälsning är av en högre social status, representerar buga djupt djup respekt. Små nickar representerar casual hälsningar mellan individer av samma statusnivå och vänner.

• Var uppmärksam på andra japanska kroppsspråk etikett att se till att du ger den bästa första intryck. När hälsning, inte stå närmare än ena foten till den andra personen och undvika alla former av fysisk kontakt vid första mötet. Handslag på affärsmöten är acceptabla, men utföra fören hälsning också bara för att vara säker.

• Undvik att göra ögonkontakt under långa perioder. I den japanska kulturen anses förlängd ögonkontakt oartigt och aggressiva.