mynewspapers.net

Hur man hälsar en tibetansk buddhistisk munkEn av de mest populära religionerna i världen är buddhismen. En central plats för många buddhister är Tibet där Dalai Lama bor. Han är ledare för gul hatt sekten i den tibetanska buddhismen. En Lama Geshe är en efterföljare som har uppnått den högsta lärarexamen av ordern. Tibetanska lamor skaka inte hand men istället höja deras högra hand när de hälsar du liknar en kristen präst att höja sin hand att välsigna dig. Buddhismen är inte lika populär i väst, de flesta är osäker hur man hälsar en tibetansk buddhistisk munk.

Instruktioner

• Placera händerna tillsammans över ditt hjärta att hälsa en buddhistisk munk och böja huvudet i hälsning. Om du hänvisade till en munk, skulle du kalla dem Gen, vilket innebär master, senior eller lärare. Termen är en av respekt för en munk.

• Säga "Tashi Deley" när hälsning en munk. Termen betyder gynnsamma och god hälsa och är den traditionella hälsningen till munkar och nunnor.

• Ta en Khata eller vit halsduk med dig när du möter en munk. Khata är en symbol för renhet och längden betyder en lång livslängd. Varje gång du passerar eller hälsar en Lama, bör du placera händerna tillsammans över ditt hjärta och böja huvudet säger "Tashi Deley".