mynewspapers.net

Hur man håller starar & Grackles från matare

Hur man håller starar & Grackles från matare


Starar är en aggressiv, nonnative arter av Förenta staterna som kan döda andra fåglar för att ta deras häckande ställen. Likaså, den gemensamma grackle är aggressiv och kan utgöra ett hot mot mindre arter av fågel. För ivrig fågelskådare dessa två typer av fåglar är ovälkomna gäster på bakgården foderautomater och deras produktiva nummer gör det verkar omöjligt att skjuta dem bort. Det finns dock gott om smarta metoder som är noga med att hålla din matare gratis starar och grackles året om.

Instruktioner

• Installera talg matare i din trädgård. Talg är en special, hög fetthalt fågel mat blandning som lockar ett bredare utbud av fåglar som hackspettar och har. Om starlings kommer fortfarande att festa på din talg, Lägg blandningen i en fågelbordet för upp och ner matning eftersom starlings inte gillar dem. Överväga att installera matare med ekorre-proof mesh runt dem vilket också håller ut större fågelarter.

• Fäst små abborrar i foderautomater. Stora fåglar som den gemensamma grackle kommer inte att kunna sitta bekvämt på abborre och kommer att hitta någon annanstans att äta, men mindre, mer önskvärt sorter kommer att vila på din feeder till middag. Ett annat alternativ är att installera en matare med ett vägt hopper som stängs automatiskt när en stor, tung fågel sitter på den.

• Hålla milo, spruckna majs och hirs ur din matare. Koltrastar och grackles är attraherad av dessa livsmedel, men de flesta andra fåglar gillar inte dem.

• Sluta lägga fågel frö till din feeder för en vecka. Grackles och starar kan bli modfälld och slocknar, letar efter bättre ställen att hitta utsäde. Grackles samlas ofta i en viss plats för ett par veckor och sedan gå vidare igen som en flock. När de har försvunnit, återinföra frön till mataren och klocka som har och talgoxar komma till foder.

• Ren spilld utsäde av marken under din feeder. Starar kommer ofta, speciellt för att rensa gamla, tappade frön och driva bort andra fåglar.

• Lägga till Nyjer utsäde eller tistel, din feeder, som finkar särskilt föredrar denna typ av utsäde. Finches föredrar också solrosfrön. Mealworms och nektar också attrahera en större mängd fåglar till din trädgård. Dessa metoder kommer att säkerställa att mer sällsynt och mer attraktiva fåglar kommer att flockas till din hem istället för att bara vanliga grackles och starar.