mynewspapers.net

Hur man håller skalade potatis från vrida Orange

Hur man håller skalade potatis från vrida Orange


Vissa frukter och grönsaker, såsom potatis, blir bruna när de skalade och utsätts för luft. Enzymer i potatis reagerar med syre i luften för att skapa browning på den potatis köttet. Denna process kallas oxidation. Den enklaste lösningen att förhindra browning är att laga din potatis omedelbart efter peeling och skärning. Om du inte kan laga din potatis direkt, kan du doppa dem i kallt vatten för att förhindra missfärgning. Denna enkla lösning kan du förbereda potatis timmar före tid om det behövs.

Instruktioner

• Fyll en stor bunke med kallt vatten. Se till att skålen du använder kan hålla alla dina potatis när de är skalade. Använd bara kallt vatten. Varmt vatten kan börja tillagningen innan du är redo.

• Skala din potatis och omedelbart dränka dem helt i skål med kallt vatten. Oxidation processen kan börja snabbt så du vill skala snabbt och få potatis till skål med vatten så snart som möjligt. Vattnet bör täcka skalade potatisen helt.

• Vänta med att klippa din potatis i mindre bitar om möjligt. Ytterligare nedskärningar avslöja mer av Potatiss kött i luften ökar chanserna att browning. Om möjligt vänta med att klippa din potatis förrän precis innan du är redo att laga dem.

• Förvara potatis skål i kylskåpet tills du är redo att laga. Detta kommer att hålla vattnet i skålen kallt, vilket hjälper långsam oxidation processen. När du är redo att koka potatis, helt enkelt tömma vattnet från bunken, klappa potatisen torr om det behövs och kock.