mynewspapers.net

Hur man håller en trä skärbräda fritt från bakterier

Hur man håller en trä skärbräda fritt från bakterier


Använda en trä skärbräda kräver strikta vård att förhindra bakterietillväxt. Eftersom trä är porös, kan bakterier växa inom trä. Utan ordentlig hygien och rengöring, kan spridning av sjukdomar som E. coli och Salmonella uppstå. Steril skärbrädor också förhindra korskontaminering av bakterier i ditt kök. Sanitise din styrelse omedelbart efter hackning kött, fågel och skaldjur, särskilt när du inte har en annan skärbräda att förbereda ytterligare rå mat såsom sallader.

Instruktioner

• Tvätta din skärbräda med tvål och varmt vatten efter varje användning. Använd en svamp för att rensa bort skräp. Torr skärbräda på en tallrik rack eller handduk torka.

• Spritz vinäger till din styrelse. Vad är matlagning Amerika rekommenderar att låta den vinäger sit ett par minuter sedan torka bort. Ättika fungerar som desinfektionsmedel och tar bort bakterier.

• Torka din styrelse ofta när du använder den. Fukt som fångats i styrelsen främjar bakterietillväxt.

• Sanitise din styrelse. Använd en lösning av 1 msk blekmedel och 1 quart vatten, enligt den ovilliga Gourmet. Grundligt mätta din styrelse med lösningen i 10 minuter. Torka lösningen av och torka i styrelsen på en platta rack.

• Päls skärbräda. Förhindra bakterietillväxt genom att täcka din styrelse med ett skyddande lager av USP-grade mineralolja en gång i månaden. Torka bordet med oljan och ta bort eventuellt överskott med en handduk.