mynewspapers.net

Hur man håller en Kosher Diet

Hur man håller en Kosher Diet


Kosher diet är djupt förankrad i judisk tradition, och som sådan har många anhängare över hela världen. Även om många människor som inte "håller Kosher" vet de grundläggande livsmedel som är förbjudna att konsumera (fläskkött, skaldjur, etc.), är hålla sig till en Kosher diet mycket mer komplicerad. Om du vill veta mer om hur du håller en strikt Kosher diet, finns det några bitar av information som du måste hålla i minnet.

Instruktioner

• Undvika icke-kosher djur och fågel. För att kvalificera som kosher, måste ett djur vara en idisslare (cud-chewer) med klyvna hovar (Tänk nötkött och lamm). Kosher höns anges inte uttryckligen i Torah; snarare listas de 24 typerna av förbjudna höns. Kyckling, ankor och gäss anses Kosher. Enda havsdjur med fenor och fjäll är Kosher, varelser som bläckfisk och ostron är förbjudna.

• Leta efter en Kosher logotypcertifiering på alla förpackade livsmedel. En visuell referens för de vanligaste logotyperna på Kosher-certifierade produkter kan ses i avsnittet resurser.

• Avstå från vissa kombinationer av livsmedel. Livsmedel som kombinerar mejeri och kött (eller mejeriprodukter och fjäderfä) förbjudas, som skulle omfatta livsmedel som kärnmjölk-misshandlade stekt kyckling eller biffar kokas i smör.

• Begränsa dig till vin som har producerats och hanteras av Sabbaten-observanta judar.

• Avstå från att äta frukter från ny tillväxt. Endast frukt från träd/buskar som är äldre än tre år kan förbrukas.

• Överväga shopping på endast Kosher-butiker. Med alla objekt i butiken som Kosher-certifierad, kommer du att kunna handla med förtroende, och du kommer inte att ständigt kontrollera etiketterna som du skulle om du gick shopping i en vanlig stormarknad.