mynewspapers.net

Hur man håller Butterfly Koi

Hur man håller Butterfly Koi


Butterfly koi är en släkting till koi fiskarter. Den har långa, flödar dekorativa fenor, som ser ut som en fjäril--därav dess namn. Det tros fjäril koi är en korsning mellan en vanlig koi och en asiatisk karp. Den levereras i en mängd färger, orange, gul och vit. Butterfly koi bör hållas i en damm.

Instruktioner

• Lägg fisken i en stor damm. Butterfly koi kan växa upp till 36 inches lång. Placera din koi i en damm av minst 1 000 gallon. Kontrollera att dammen är mer än 1 meter djup så det har nog rum till simma och växa. Det bör finnas tillräckligt utrymme i dammen så din fisk kan simma och andas.

• Håll koll på temperaturen i dammen. Butterfly koi är robust och kommer att överleva i kallt väder. Dock se till att damm inte frysa i vinter. Placera en häst tråg värmare i dammen så vattnet inte blir för kallt. Butterfly koi kan överleva i temperaturer mellan-1.11 och 32.2 grader Celsius.

• Bibehålla pH och dH vattnet i dammen. Hålla pH-värdet mellan 6,8 och 7,2 och dH mellan 2 och 12.

• Skydda din fisk och hålla dammen ren. Placera strängen nät över dammen att stoppa skräp från att falla i dammen och att hålla vilda djur från störande fisken. Installera en pump och filtrering system för att hålla dammen vatten rent och klart.

• Ge en bra kost för din fisk genom att mata den en hög kvalitet pellet mat. Kontrollera att det inte har mer än 30 procent protein. Placera växter i dammen för fisken att knapra på. Koi vilja äta rötter, så se till att dina växter är robusta.