mynewspapers.net

Hur man gravera på glas med en maskinGlas gravyr med en maskin använder laser eller diamant tips att klippa bort delar av glas till form bilder eller ord. För att producera högkvalitativa gravyrer, ta dig tid att lära känna din maskin. Det finns roterande glas gravörer som kan gravera runda glasögon. De flesta gravyr maskiner kommer att ha bilagor för olika typer av glasbitarna. Skapa tecken på glas, anpassa objekt eller skapa dekorativa glas minnessaker. Kontrollera att din dator har rätt operativsystem och programvara att använda gravyr utrustningen.

Instruktioner

• Installera nödvändiga kvarstad i laserskärare beroende på vilken typ av glas som ingraverat. Exempelvis behövs en roterande bifogad att gravera dricksglas som är cirkulär. Din laser cutter handboken innehåller instruktioner om hur du ändrar bilagor.

• Skapa eller öppna den fil som innehåller bilden att vara ingraverat. Skapa denna bild i design programvara som Photoshop. Läsa in bilden i maskin mjukvaran.

• Applicera en liten mängd flytande tvål till området av glaset som kommer att graveras. Noga med att hålla kanterna ren. Tvål på kanterna kommer att orsaka problem och skärare tillbehöret kommer ha problem gripande glaset.

• Blöt en bit hushållspapper med vatten och vrid ur den. Lägg vått hushållspapper över glaset, är noga med att undvika luftbubblor. Som med tvål, kommer att vått hushållspapper orsaka problem med den bifogade filen om det är över kanterna.

• Placera glaset i filen inifrà fräsen. Kontrollera att glaset är säkert.

• Set kraft och hastighet inställningarna för maskin gravörens baserat på de inställningar som rekommenderas för glas typ och tjocklek hittade i den cutter bruksanvisning. Olika maskiner har olika inställningar.

• Rengör glaset med vatten när gravyren är klar. Mjuka upp några vassa kanter med stålull om det behövs.