mynewspapers.net

Hur man gravera keramik

Hur man gravera keramik


Graverade keramik kan helt ändra utseendet på en keramisk pjäs. Du kan gravera keramiska muggar, rätter, vaser, krukor och även golv bitar. Om du vill gravera ett keramiska objekt, är den bästa tiden innan den keramiska pjäsen har blanka glasyren placeras på den. Grov keramik är lätt att gravera och därifrån kan du enkelt lägga till glasyr för att skydda den nya gravyren. Tiden för detta projekt kommer att variera beroende på komplexiteten i din design.

Instruktioner

• Rita konturerna av den design som du vill gravera på keramik. Använda chinagraph penna för att markera använda designen på keramik. Du kan vara så fancy eller enkelt som du vill. En enkel namn gravyr är ett av de enklaste gravyr projekt att börja med.

• Välj vilken borr bitar för att använda baserat på din design. Använda de minsta bitarna för att göra fina linjer, medan större bitar kan användas för att fylla i figurer eller rita tjocka linjer.

• Bifoga flex skaft till borren. Detta gör det lättare att gravera och möjliggör större flexibilitet i rörelse än den större borren.

• Sätt på ögon, öron och mun skydd samtidigt gravyr. Detta är det bästa sättet att hålla från intag av eller andas dammpartiklar från keramiskt.

• Applicera även tryck att göra mönster. Tryck fast men försiktigt och dra verktyget försiktigt över ytan av keramik. Borra ca 1/8 av en tum i keramik. Detta är tillräckligt djup för att skapa en synlig intryck, men inte djupt nog att förstöra integriteten i keramik.

• Täck graverade design med keramisk glasyr att skydda keramik från smuts och fett. Värm den keramiska bit i ugnen i ungefär en timme att tillåta glasyr tid att ställa in. Låt glasyren torka helt innan du förvarar den gravera keramisk pjäsen.