mynewspapers.net

Hur man gräva musslor för att göra musselsoppa

Hur man gräva musslor för att göra musselsoppa


Att göra din egen musselsoppa är ett kulinariskt äventyr, och det är ännu mer äventyrliga om du gräva din egen musslor för den. Grävning för musslor- eller "clamming" - är en populär året-runt tidsfördriv i många kustområden runt om i världen. Många olika arter av mussla kan användas för chowder, men tekniken för att hitta musslor och gräva dem ur sanden är ungefär samma oavsett om du går för lilla halsar i Maine eller razor musslor i Oregon.

Instruktioner

• Fråga på en lokal sportaffär om en clamming licens krävs på detta område, och köpa en om det är. Var noga med för att ta reda på vad den dagliga fångsten är gränser, och där de bästa gräva områden-- eller "clam flats"--kommer sannolikt att vara. Slutligen uppmanar för timmar av lågvatten vid tid på året du gräva.

• Sätta på dina gummistövlar och ta din spade eller hoe, din hink och din clamming licens till mussla platt vid lågvatten.

• Gå ner nära vattenlinjen och leta efter tecken på musslor under ytan. Dessa kommer att vara kvartal-storlek hål i sanden, ibland omgiven av ett upphöjt område av sand som ser ut som en munk. Du kan också se musslor spruta vatten i luften om de är störd av buller på ytan.

• Stick din spade eller hacka in i sanden ca 6 inches bort från hålet i sanden, på havssidan. Gräver in mot hålet tills du hittar mussla själv, att vara noga med att inte bryta skalet med spaden. Ta mussla av skalet med handen och släppa det i hinken.

• Samla musslor som är ca 4 eller 5 inches i längd. Förvara inte trasiga musslor, musslor med öppen snäckor och musslor som luktar ruttet--dessa är alla tecken på musslan är redan död och börjar förfalla. Tänk inte att samla mer än din lagliga gränsen av musslor.