mynewspapers.net

Hur man graf en trendanalys i Microsoft Excel

Hur man graf en trendanalys i Microsoft Excel


En trendanalys är en tomt på historiska data som bör peka på möjliga framtida händelser. Således, när trendlinjen har varit ritas i ett diagram, prognoser kan antingen extrapoleras genom att fortsätta en tydlig riktning för den ritade linjen, eller genom att härleda en formel från avläsningarna från grafen. Trendlinjerna genereras automatiskt från en given uppsättning data. Du kan rita statistik du har redan samlats in eller bara prova ett exempel med påhittade data att bli bekant med förfarandet.

Instruktioner

• Skriva titeln "Ålder" i A1 och "Höjd" i B1. Detta imaginära data kommer att rita Tommys tillväxt i centimeter.

• Ange åren i kolumn A. Ange 1 i A2 och 2 a3. Klicka på A2 och Skjut ner till A3. Klicka på en liten ruta i det nedre högra hörnet av ramen som skapats och dra den ner till A11. Detta kommer att fylla kolumnen med siffrorna 1 till 10. Vid sidan av dessa nummer i kolumn B ange 30, 60, 70, 85, 95, 100, 110, 115, 120, 125.

• Klicka på "Infoga" i menyn och välj "Scatter" gruppen "Diagram". Markera den första diagramtypen från det drop-down listan.

• Över tomt diagrammet och tryck på höger musknapp. Klicka på "Välj Data." Ett popup-fönster visas.

• Klicka på B2 och dra en ram till B11. Tryck på "Enter" för att välja denna data. Detta kommer att rita höjdvärdena på grafen.

• Klicka på knappen diagram element i det övre högra hörnet av diagrammet och markera rutan "Trendline" om du har Excel 2013. Med tidigare versioner av Excel, ska du klicka på "Layout" i menyn och klicka sedan på "Trendline" i gruppen "Analys". Klicka på "Linjär trendlinje" en bild av datapunkterna.