mynewspapers.net

Hur man göra behandling av bältros utslag

Hur man göra behandling av bältros utslag


Bältros är en hudutslag som orsakas av herpesviruset Varicella Zoster. Bältros är inte smittsam och drabbar oftast äldre, eller äldre personer som i sin ungdom led från vattkoppor (också orsakas av ett herpesvirus). Det finns inget botemedel mot bältros och medan det finns läkemedel som kan minska de smärtsamma symtom, en del människor föredrar att ta mer naturlig väg att lätta obehag av bältros.

Instruktioner

• Öva Tai Chi som en förebyggande åtgärd mot bältros. En studie utförd av Michael Irwin, MD, 2007 föreslog att äldre vuxna kan öka deras immunsystem och minska risken att smittas av bältros genom att regelbundet utöva Tai Chi principer.

• Undvika livsmedel som nötter, jordnötter (baljväxter) och choklad. Dessa livsmedel har höga halter av aminosyran arginin som används av herpes viruset Varicella zoster, det virus som orsakar bältros.

• Förbereda en blandning bestående av 80% mandel olja och 20% pepparmyntsolja. En studie publicerad i augusti 1989 av Journal of American Academy of Dermatology stöder bevisen att tillämpa 2 eller 3 droppar pepparmyntsolja till det drabbade området flera gånger om dagen kan hjälpa lindra smärtan av bältros. Tillämpa ren pepparmyntsolja på huden kan vara irriterande, dock så det ska blandas med mandel olja för att undvika ytterligare rodnad och irritation.

• Använd hudsalva som innehåller capsaicin tre eller fyra gånger per dag. Capsaicin är en naturlig ingrediens i cayenne peppar. Vissa människor har funnit lättnad genom att capsaicin salvor till drabbade huden.

• Koppla av i en cool bad att lugna huden och förhindra overdrying. Att hitta sätt att lindra och kontroll stress kan hjälpa förbättra immunförsvaret och övervinna smärtan av bältros.