mynewspapers.net

Hur man gör Violin pilbågar av återvunnet material

Hur man gör Violin pilbågar av återvunnet material


Enligt bow maker Don Reinfeld är"Violinstråke för fiol vad andedräkt är att sångaren." För en Violinstråke vara så inspirerande, är tillverka en båge oneself med återvunnet material en stor uppgift att genomföra. En store-köpte båge från en musikaffär, till exempel består normalt av importerade trä eller syntetiska material som glasfiber, kolfiber eller epoxi för stick, ebony för området "groda" häst och båge håret. Att spara pengar, vara kreativ och lära sig att hjälpa miljön och undvika att använda båge material som exotiska och dyr. Skapa träpinne, groda och hår för violin böja med återvunnet material.

Instruktioner

• Få en tät bit av trä eller trä laminat från en gammal ek stol eller bord. Skär en lång block av trä och försöker böja den för att testa tätheten av trä. Andra bra återvunnet trämaterial för fören innehåller Brasilien trä, spruce eller solid lönn. Mät din gamla båge för den perfekta längden; violin bågar är någonstans från 21"--29" i längden. Grov ut pinnen med en medium-slippapper. Sedan använda ett block plan för att forma stick in ett åttkantigt tvärsnitt. Enligt DrBows är"botten tre aspekter av pinnen draw-filed att ta bort några verktyg märken. Pinnen och sedan värms upp, några inches i taget, alkohol och över lågan eller träkol glöd och pressas mot en lövträ form att ge bågen sin kurva, eller camber." Eftersom du har slipat sticka från dess ursprungliga återvunnen form, avsluta pinne med en trä fläck som du kan köpa på hem varor eller järnaffär.

• Skapa "grodan", eller den som innehar de strängar eller hår och spänningar håret vid foten av fören och jämna det så det passar till minnet. För grodan, använda ebonol, som är gjord av lager av papper och harts. Ebonol är utbyte av ebenholts, normal men svårt att hitta materialet i violin bow grodor. Kvadrat grodan tomt och plan sidorna om du vill att tomt i en parallelltrapets-formad träbit. Forma sidorna med en skölp och skrapa grodan till sin typiska form. Grodan behöver vissa metall bitar för att förberedas för avlägsnande processen (strängar). Skruv, inte limma, en liten knapp med två metallringar i grodan.

• Ta bort håret från en gammal Violinstråke som du kan hitta på en loppmarknad eller online, så att den överensstämmer med hjälp av så många återvunnet material som möjligt för din handgjorda violin böja. Om du vill ta bort håret från gamla fören, använda en pennkniv och plocka håren av kilen, huvudet och knut. Med dessa hår, kan du behöva retie ändarna på hårstråna så att de inte glida ut, av brännande ändarna med en tändare eller annan form av gaslåga, sedan cement hårstråna tillsammans med lite kåda. Placera en Halstrad slutet av håren i rutan på huvudet av fören stick. Räta ut håren så gott som möjligt med hjälp av en liten-tandad kam, då blöt i ljummet vatten. Kamma igen tills straight. Bryn i ändarna på den andra sidan av håret när de är i perfekt parallell form, och du har legat dem in i trä kilen att täcka upp rutan kil. Med en slutlig kam-through från huvud till slut, platta håret ut på den övre sidan av bågen.