mynewspapers.net

Hur man gör viktorianska underkläderUnder 1800-talet bestod viktorianska mode av stökade kjolar till full kappor med dragsko underkläder. En chemise var en lång klänning som bärs under klänningar som var gjorda av bomull till siden med olika mönster. Idag, utarbeta mönster finns för att göra viktorianska kostym underkläder inklusive chemise, men du kan också använda T-shirts och tyg från gamla kläder för att göra egna. Att göra viktorianska underkläder kräver viss erfarenhet av sömnad samt några verktyg.

Instruktioner

• Mäta längden på din arm från axeln med måttband, slutar där du vill ha din chemise till slut ärmlängd. Lägga till en uppskattningsvis tre inches i sista mätningen. Skriv ner denna armlängd.

• Åtgärd igen från toppen av din axel till under armarna, på botten av din arm grop. Nu mäta runt armen för att bilda en ögla med måttbandet. Lägga till upp till tre inches i sista mätningen. Skriv ner denna arm bredd.

• Ta mätningar av din bröstkorgen eller höft storlek, beroende på vilket är bredare. Detta beräknas din torso bredd. Också lägga till tre inches i denna mätning. Ta sedan mätningar från mitten av din arm grop till botten av önskad chemise till slut för torso längd. Också lägga till tre inches i denna mätning.

• Klipp två rektanglar från ditt tyg med hjälp av din armlängd och arm bredd mätningar. Skär sedan ut två mer rektanglar från tyget för torso bredd och torso längd.

• Vik rektanglar för armarna under hälften medan placerad på längden. Placera sedan de två rektanglarna för bålen tillsammans, med rätt sidor i. Låg en hylsa på vardera sidan av torso rektanglar med hörnen röra. Nu sy undersleeve och torso bitarna ihop.

• Utarbeta en fåll för handleden mellan halv tum och en tum djup, och även fåll längden på undersidan av torso bitarna enligt hur du vill chemise att passa din kropp.

• Sy en bit av starka band eller bias band till höger sida av hålet för halsen. Vända chemise inifrån och ut och sy i menyfliksområdet till den motsatta sidan av hals hålet.

• Göra ett hål i fållen där hålet av halsen är, och ett annat hål för handleden för båda ärmarna. Sy runt hålet att hålla från nötning. Använder ett gem eller säkerhetsnål, tråd garn eller band genom hålen och ut igen för draw strängen.