mynewspapers.net

Hur man gör vegetabiliska hårfärgningsmedel

Hur man gör vegetabiliska hårfärgningsmedel


Använda vegetabiliska hårfärgningsmedel är en säker, icke-giftiga sätt att spela med din hårfärg. Den är särskilt lämplig för gravida kvinnor, personer med nedsatt immunförsvar och alla som arbetar med att undvika gifter när det är möjligt. Allt du behöver göra är färg, låt håret torka och tvätta och skölj som vanligt.

Instruktioner

• Bestäm vilken färg du vill ha ditt hår vara. Vegetabiliska och ört hår färg kan bara producera en naturlig mängd hår nyanser, så du inte kommer att kunna gå för en neon rosa eller elektrisk blå nyans.

• Täcka grå hårstrån med rosmarin och salvia. Sjud örterna i vatten i en timme och brygger dem ett par timmar. Svalna och sila örter innan du ansöker. Låt dem torka helt, och sedan tvätta och skölja håret som vanligt. Valnöt skal är ett annat alternativ för att täcka grått och fungerar särskilt bra för brunt hår.

• Prova en blandning av tre delar ansträngda och kylt kamomillte till en del citron juice för att lätta ditt hår mot en blond färg. Du kan behöva antingen återanvända detta ofta eller lämna den i för länge innan du ser resultat.

• Använd henna att lägga en rödaktig nyans till din färg. Du kan kombinera andra örter med henna att producera en mängd olika nyanser, men röda visar alltid igenom. Du kan också köpa mörkare henna som är brun-röd eller nästan svart-röd, men det enda sättet att vara säker på vilken färg det kommer att komma ut är att prova.