mynewspapers.net

Hur man gör vaniljextrakt & vanilj pasta

Hur man gör vaniljextrakt & vanilj pasta


Hemgjord vanilj extrakt och klistra in kommer att liva upp dina tårtor, kakor, glass och andra recept. Arbetet för att föra bönor från vanilj orkidé för din marknad kräver pollinering av varje blomma för hand. Detta arbetsintensiva växande krav innebär att riktig vanilj bönor har ett högt pris, men deras smak mer än gör upp för kostnaden.

Instruktioner

VaniljextraktDela upp åtta vanilj bönor på längden ner centrum. Låt fröna i skida.Placera vanilj bönor i botten av en pint glasburk.Fyll burken med vodka, nästan till toppen, att helt täcka bönorna.Tätt försegla burken och förvara i en mörk, sval skafferi.Låt vaniljextrakt botemedel för minst två månader före användning, skaka burken varje vecka och precis innan du använder i dina recept.

Vanilj pastaDela fyra vanilj bönor på längden ner centrum, lämnar frön inuti baljorna.Lägg bönor halvorna i ett enda lager på ett ark av pergament eller smörpapper i en sval, torr plats. Torka med luftbläster vanilj bönor till sprött. Detta tar vanligtvis någonstans från två dagar till en vecka.Överföra de torkade bönorna till en spice grinder och pulsen flera gånger tills bönorna blir ett pulver.Kombinera vaniljstång pulvret med majssirap i en bunke.Lagra hemgjord vanilj pasta i en lufttät behållare i kylskåp upp till en vecka.