mynewspapers.net

Hur man gör trälim för modellflygplan

Hur man gör trälim för modellflygplan


Trälim är en typ av lim som fäster med trä för att hjälpa den att hålla ihop. Modell flygplan ofta konstruerade med trä, lim och andra material. Dessa modeller är oftast avsedda att se ut som mycket mindre versioner av sina verkliga motsvarigheter, till exempel en modell flygplan Boeing 707. Att göra trälim för din modell flygplan ger dig en av de material som du behöver för modellen.

Instruktioner

• Fyll din större kruka halvvägs med vatten. Placera den på en av dina elektriska brännare. Ta din mindre pott och placera den ovanpå den större kruka vatten.

• Slå på din elektriska brännare till en medelhög inställning. Placera din vatten termometer i vattnet. Vänta tills din vatten termometer temperatur läser mellan 60 och 65,6 grader Celsius.

• Lägg till 28,4 gr. av vit kåda och 28.4 gr. gult vax till din mindre pott. Lägg till ockra tills färgen på din bilda trälim är nästan identisk med färgen på din modell flygplanets trä. Till exempel, om din modell flygplanets trä är ljusbrun, lägga tillräckligt ockra din mindre potten tills den bildar trälim blir ljusbrun.

• Rör dina ingredienser med din stål slev. Lägga till ett par bitar av Peter Cooper eller franska Coignet lim till din mindre pott. Dumpa tillräckligt med vatten i att täcka din hela blandningen. Fortsätt att röra tills din trälim tjocknar och pinnar till din stål slev.

• Ta bort din mindre pott från den större krukan. Limmet kommer att på dess stickiest när det första tas bort från din mindre pott. Tillämpa tunn mängder lim på båda sidor av din modell flygplanets delar och hålla dem ihop omedelbart för bästa resultat.