mynewspapers.net

Hur man gör torkade tranbär

Hur man gör torkade tranbär


Tranbär är en smakrik källa till C-vitamin och läcker när den läggs till måltider, bakverk och kalla sallader. Tranbär är säsongsbetonade under hösten, kan du njuta av dem året runt. Ett sätt att bevara färska tranbär är att torka dem. Torkade tranbär kan lagras i ditt skafferi i flera månader och som används som eller färdigställts för bakverk och andra recept.

Instruktioner

• Ange tranbär på disken och tillåta dem att komma till rumstemperatur om de var i kylskåpet. Ta en kastrull med vatten till en rullande koka. Medan vattnet kommer till en koka, Fyll en stor skål en tredjedel av vägen med isbitar och en tredjedel av vägen med vatten.

• Häll färska tranbär i kokande vatten i 20 sekunder. Dumpa av tranbär och vattnet i ett durkslag i diskhon när timern går av, sedan omedelbart Häll tranbär i skålen med isvatten och tillåta dem att sitta i en minut. Processen med kokande tranbär sedan dränka dem i isvatten kallas "kontrollera skinn" och hjälper hastighet uttorkningen bearbeta.

• Överföra tranbär till en skål och täck med tranbärsjuice. Blötläggning tranbär i juice pretreats bär, förbereder dem för torkning. Låt bären dra i tre till fem minuter och sedan tömma dem i din durkslag.

• Spraya ett tunt lager av bakning spray på mat dehydrator brickor. Detta hjälper till att hålla de naturliga sockerarterna i tranbär från att orsaka tranbär att hålla sig till magasinen. Låg tranbär på brickor i ett enda lager, att se till att bären är inte för nära varandra så det finns utrymme för luften att cirkulera runt dem.

• Värm mat dehydrator, sedan placera brickor med tranbär i dehydrator. Tranbär kräver 24 till 36 timmar bli torr. Testa tranbär för torra, efter 24 timmar genom att skära en öppna så att det finns ingen fukt kvar inuti.

• Ta bort mat dehydrator brickor från dehydrator och ställa dem på disken. Att tranbär svalna i en timme.

• Häll de avsvalnade, torkade tranbär i en glasburk med lock, att hålla tranbär i burken för en vecka och regelbundet skaka burken för att flytta tranbär. Denna process kallas konditionering och distribuerar överskottsfukt så din tranbär är jämnt uttorkad. När du har luftkonditionerade din torkade tranbär kan du lagra dem i flera månader, i en lufttät behållare.