mynewspapers.net

Hur man gör tomatpuré från tärnade tomater

Hur man gör tomatpuré från tärnade tomater


Tomatpuré är en mångsidig kök ingrediens som lägger till pizazz i en mängd olika livsmedel. Från att lägga smak till pasta, grytor och soppor, till att användas som en syrlig dopp och spridning, fungerar tomatpuré som ett utmärkt komplement till någon måltid. Tomatpuré är allmänt tillgängliga kommersiellt i tuber, burkar och kartonger, kan du också göra tomat pasta hemma. Skära ner på ohälsosamma konserveringsmedel och hög salthalt i färdiga såser av tärna tomater och använder dem för att förbereda din egen tomatpuré.

Instruktioner

• Använd 2.27kg. mogna tomater att förbereda tomatpuré. Tvätta och dränera tomaterna. Hacka dem i 2-tums kuber. Tärna tomaterna kommer aktiverar enzymer att enkelt bryta ner medan matlagning och bildar en slät smet.

• Värm 2 msk olivolja i en stekpanna med bred botten. Tillsätt hackade tomater och 1/2 tsk havssalt. Låt blandningen sjuda till en koka på medelhög värme. Rör då och då för att förhindra tomaterna fastnar på basen av pannan. Tomaterna kommer att släppa vatten som de mjuka och börjar koka. Koka i tre minuter, Stäng av värmen och låt tomatblandningen svalna.

• Häll tomatblandningen i en mat kvarn. Passera blandningen genom den finaste tallriken med mat kvarn. Separata tomat massa från frön och hud. Kassera de frön och hud.

• Försiktigt gnugga 1 msk Oliv olja över en bakning fack eller rostning pan. Häll tomat massan i bakplåt. Ställ in ugnstemperaturen till 121 grader. Placera brickan i ugnen i två timmar eller tills vätskan avdunstar och tomatpuré vänder halvtorr, och uppnår en tegelsten-rött, glittrande textur.

• Tillåt tomatpuré svalna. Häll i en lufttät behållare och förvara i kylskåp i upp till en månad.