mynewspapers.net

Hur man gör teckensnitt i teckenuppsättning

Hur man gör teckensnitt i teckenuppsättning


Datorn har en mängd olika typsnitt, men det kan fortfarande vara svårt att hitta rätta för dina dokument eller kreativa projekt. Om du vill göra egna teckensnitt, kan du använda ett dolt program som används med teckenuppsättning, kallas Teckenredigeraren. Detta grundläggande program låter dig skapa dina egna tecken och teckensnitt med ritverktygen i MS Paint. Teckenredigeraren kan du skapa upp till 64.000 egna tecken som du kan infoga i dina dokument med teckenuppsättning.

Instruktioner

• Klicka på "Start"-menyn, skriver "eudcedit.exe" i Sök och tryck på "Enter". Då öppnas den Teckenredigeraren.

• Klicka på en grå fyrkant i rutnätet som visas. Detta tilldelar din karaktär till en plats i rutnätet teckenuppsättning och ger det en hexadecimal kod.

• Klicka på "Verktyg", "Objekt", "Penna." Börja dra ut din karaktär i stil med din äga dopfunten. Du kan också använda pensel, linje, rektangel eller ellips verktyg rita din karaktär.

• Klicka på "Redigera", "spara karaktär som." I fönstret visas din karaktär i den teckenuppsättning ruta som det har tilldelats.

• Fortsätta att skapa resten av dina tecken i teckensnittet. Sedan öppna teckenuppsättning och klicka på "Alla teckensnitt (privata tecken)." Du ser var och en av dina figurer i deras tilldelade rutnät.

• Öppna ett ordbehandlingsprogram som Wordpad försöka använda dina karaktärer. Gå tillbaka till teckenuppsättning och dubbelklicka på tecknen du vill använda, klicka på "Kopiera". Gå till Wordpad-dokument och högerklicka, klicka på "Klistra in". Nu kan du se dina tecken i dokumentet.