mynewspapers.net

Hur man gör Sumi bläck

Hur man gör Sumi bläck


Konsten att japanska och kinesiska kalligrafi börjar med skapelsen av bläck och inte när borsten vidrör papperet. När vädret är perfekt, hantverkare samla grenar av pinjeträd och bränna dem med naturliga oljor, sedan bind resterna tillsammans, så småningom i form av en komprimerad pinne. Traditionellt, mala kalligrafer sumi bläck pinnar för att göra sina egna bläck, snarare än att använda prepotted bläck, som ett sätt att påbörja processen med att skapa kalligrafi.

Instruktioner

• Ringla en liten mängd vatten på den plana ytan av suzuri stenen. Suzuri stenen är en platt sten av skiffer med en sänkt bassäng i ena änden för att samla in sumi bläck.

• Håll sumi bläckstaven upprätt och vinkelrätt mot den suzuri stenen. Placera i slutet av minnet på vattnet och långsamt påtryckningar samtidigt slipning pinnen på ett cirkulärt sätt i vattenrik yta. Sumi bläckstavar innehålla en kombination av tall sot, oljor och bindemedel utförda från djurben.

• Hämta några av vattnet från sänkt bassängen tillbaka på den plana ytan av suzuri sten med bläck stick. Placera pinnen in i handfatet och med en svepande rörelse, tillbaka några av vattnet till den plana ytan av suzuri. Detta är kommer att bidra till att sumi bläck blir den rätt konsistensen för användning.

• Fortsätta slipning bläck pinne till suzuri sten tills slipningen blir dova och du ser spår av olja i bläck. Detta innebär att tillräckligt med olja från bläckstaven har släppts för bläck vara redo för användning.

• Skapa ljusare nyanser av svart och grå genom att lägga till några droppar av sumi bläck i extra skålar med vatten tills du får önskad nyanser. Arbeta med flera nyanser kan du variation när du skapar kalligrafi.