mynewspapers.net

Hur man gör stora kristaller på en sträng

Hur man gör stora kristaller på en sträng


Vackra färgglada kristaller är lätt att odla på ett snöre. Dessa kristaller börjar som en övermättad blandning av socker och vatten. När vattnet dunstar, clings sockret till strängen och kristaller form. Denna process av avdunstning tar flera veckor. Varje dag, kommer att kristallerna växa sig större och utveckla sin form. Växande sockerkristaller på ett snöre gör ett bra science fair projekt eller bara en rolig familjeaktivitet. Detta projekt innebär kokande vatten och kräver tillsyn av en vuxen.

Instruktioner

• Skär en bit av bomull sträng eller ull garn ca 12 inches lång.

• Knyt ena änden av strängen i mitten av en penna. Lägg pennan över toppen av burken. Häng strängen i burken utan att röra vid sidorna. Justera längden på strängen så att den är ca 1/2 tum från botten av burken. Knyt ett gem till slutet av strängen. Gemet ska fungera som en vikt att dra strängen ner i vatten sockerlösningen.

• Koka 1 dl destillerat vatten. Tillsätt långsamt socker i vatten 1 msk i taget. Rör blandningen med en sked tills det löses upp. Sluta lägga socker när vattnet blir övermättad och socker inte längre kan lösa upp. Tillsätt några droppar färgämne till sockerlösningen att göra färgglada kristaller.

• Låt socker lösningen svalna över natten. Prep strängen genom att doppa den i sockerlösningen och häll på en tallrik att torka över natten.

• Häll cool sockerlösningen i burken. Inte hälla i burken någon sockerkristaller som inte har löst. Efter sockerlösningen i burken, placera penna och sträng över toppen av burken. Strängen ska hänga ner i sockerlösningen.

• Placera burken i ett område där det inte kommer att störas. Sätta en pappershandduk överst på burken att hålla damm ute. Kontrollera hur kristallerna dagligen. I några dagar, kommer kristallerna börjar bildas. Använda ett förstoringsglas kristallerna. Du kommer att märka att när vattnet dunstar, sockerkristaller bildar längs strängen. Mängden fukt i luften gör skillnad i ökningstakt kristaller.

• Låt dina kristaller växa i flera veckor. Ta sträng kristallerna ur burken när de har slutat växa och placera strängen på en tallrik att torka.