mynewspapers.net

Hur man gör stickbeskrivningar störreLetar du efter ett stickmönster kan vara en svår process. Det finns så många stilar att välja på. Då ibland när du hittar en du gillar, upptäcker du att en del av tröjan är för liten i din storlek. Du kan sticka en betydligare storlek, men resultatet är en tröja som är för stort över. I stället ta några mätningar, göra några enkla matematiska och justera mönstret för att passa din kropp.

Instruktioner

• Mät din hals, byst, midja, höfter, skuldra bredd och arm längd. Skriv ner dessa mätningar.

• Jämföra dina mått till dimensioner av färdiga plagget i stickmönster och notera vilka områden behöver justeras. Se mönstret Schematisk för vissa dimensioner, till exempel skuldra bredd och arm längd.

• Dra av det mönstret dimensioner från dina mått. Till exempel om ditt midjemått är 30 inches och mönstret är 28 inches, lägga till 2 inches midjan av färdiga plagget.

• Hitta de mönster gauge krav. Stickbeskrivningar, är mätaren uttryckt som antalet stygn och rader per tum knitteren måste uppnå för färdiga plagget att passa.

• Multiplicera antalet maskor per tum av hur många inches du behöva lägga till plagget. Till exempel om mätaren är fyra maskor per tum och du behöver två mer inches, måste du lägga till åtta stygn.

• Gör inga justeringar av stickning mönster instruktioner innan du börjar att sticka. Där du lägga stygnen beror på hur plagget är uppbyggd och vilka områden du vill förstora. Till exempel höja midjan på en tröja stickad i två bitar, fram och bak, du dividera antalet maskor med två, och lägga till dem på midjan. I vissa fall kan minskar du bara inte så många stygn; i andra, lägger du till stygn.