mynewspapers.net

Hur man gör sockerkristaller snabbRock candy, som består av sockerkristaller, är en av de äldsta formerna av godis. Det är spännande för barn att göra, eftersom utvecklingen av det crystal bildandet kan följas dag för dag, bygga förväntan för färdiga godis. Produktionen av godis ger också en undervisningserfarenhet, Visa upp processen genom vilken en övermättad lösning--i detta fall, socker och vatten--är instabil, och avdunstning orsakar kristallerna till fällning eller form tillbaka till en kristallin struktur med mycket lite provokation. Processen är oftast långsamma, men det kan vara påskyndas med rätt stimuli.

Instruktioner

• Värme 2 dl vatten på medelvärme i en kastrull tills den kommer till en koka.

• Rör 4 koppar socker i det kokande vattnet med en träslev tills sockret löser sig och lösningen blir klar. Fortsätta under omrörning tills lösningen igen når en rullande koka.

• Ta bort kastrullen från brännaren och häll över lösningen i en tung härdat burk, till exempel en konservering burk.

• Knyta tunga muttern till slutet av strängen, och knyta den andra änden till pennan.

• Påskynda bildandet av sockerkristaller genom doppning strängen i sockerlösningen, beläggning med socker och så att den kan torka ut i 24 timmar. När strängen är upphängd i lösningen, ger det sockerkristaller i lösningen något att fästa. Balansera penna över toppen av burken och släppa tunga muttern i lösningen, uträtning strängen.

• Leta upp burken i en varmare del av huset, som nära en uppvärmning vent, och också placera en fläkt för att blåsa över ytan på burken att fortsätta att påskynda bildandet av kristallerna. Värme och rör sig luften påskynda avdunstningen av vatten i lösningen, orsakar kristallerna till fällning eller form till kristaller snabbare än normalt. Göra sockerkristaller i tre till fem dagar i stället för de vanliga sju dagarna eller mer.