mynewspapers.net

Hur man gör snabba & lätt elefantöron

Hur man gör snabba & lätt elefantöron


Elefantöron kan vanligtvis köpas som en koncession mellanmål från karnevaler, temaparker och mässor. Elefantöron är friterade degen som innehåller ett bestruket, kanel-socker blandningen. Att göra traditionella elefant öron brukar innebär ingredienser som jäst och förkortning. Du kan också göra snabbt och enkelt elefant öra snacks som inte tar så mycket tid och inte använda så många ingredienser som traditionella elefantöron.

Instruktioner

• Häll socker och marken kanel i en återförslutningsbar plastpåse. Förslut påsen och skaka den tills ingredienserna blandas grundligt. Avsätta plastpåsen.

• Placera liten stekpanna på spisen. Häll ca 1/2 tum olja i stekpanna, slå brännaren på och Värm oljan på medelvärme.

• Placera en mjöl tortilla i stekpanna. Koka i fem sekunder. Flip tortilla och koka på motsatt sida i 10 sekunder eller tills brynt.

• Ta bort tortilla stekpanna. Öppna påsen med kanel-socker blandningen och placera tortilla i påsen. Återförslut påsen och vända eller skaka den tills tortilla är väl belagda med blandningen.

• Ta elefant öra ur plastpåsen och placera den på ett serveringsfat eller i en portion korg. Upprepa processen för matlagning och beläggning var och en av resterande mjöl tortillas.